Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο Καντάφι ομολογεί την αποτυχία της συνύπαρξης Μουσουλμάνων και Χριστιανών

Εκτύπωση E-mail
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11274&Itemid=52
Όπως μετέδωσε την Τρίτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο JANA ο ηγέτης της Λιβύης Καντάφι πρότεινε την διχοτόμηση της Νιγηρίας σε δύο κράτη το μουσουλμανικό και το χριστιανικό ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της βίας μεταξύ των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ηγέτης της Λιβύης, η Νιγηρία θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του χωρισμού της ινδικής χερσονήσου μετά την απόσυρση των βρετανών, όταν δημιουργήθηκε η Ινδία και το Πακιστάν (Ανατολικό και Δυτικό)
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σπουδαστές από την Νιγηρία ο Καντάφι δήλωσε ότι  «Η επώδυνη κατάσταση που υπομένει η Νιγηρία μοιάζει με την κατάσταση στην ινδική υποήπειρο πριν το 1947, την εποχή των σφαγών μεταξύ ινδουϊστών και μουσουλμάνων».
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των μουσουλμάνων και των ινδουιστών είχαν σκοτωθεί 1 εκατ. άνθρωποι και 10 εκατ. είχαν μείνει άστεγοι και χιλιάδες βιασμοί είχαν αναφερθεί.  

Η πρόταση του Καντάφι περιλαμβάνει την δημιουργία ενός χριστιανικού κράτους στο νότο με πρωτεύουσα το Λάγκος και ένα μουσουλμανικό με πρωτεύουσα την Αμπούτζα. Η επόμενη φάση της διχοτόμησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον ειρηνικό διαχωρισμό των πετρελαϊκών και πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.

Συνολικά περίπου 800 άτομα έχουν σκοτωθεί  από τον Ιανουάριο στην Νιγηρία κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών συγκρούσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: