Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Τουρκία εκχωρεί οικόπεδα ως την Κάρπαθο για πετρελαϊκές έρευνες!


Άμεση ήταν η… ανταπόκριση της Άγκυρας στις δηλώσεις του υφυπουργού Ενέργειας περί «διακεκαυμένης περιοχής» του Αιγαίου μέχρι τη Μεγίστη/ Καστελόριζο. Η τουρκική πλευρά, που εδώ και μήνες μεθοδικά υφαίνει δίχτυ αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελόριζου προχωρά δύο βήματα παραπέρα με την Turkiye Petrolleri/TPAO να υλοποιεί το δεύτερο στάδιο σχετικής συμφωνίας, που έχει υπογράψει με την Shell. Και το οποίο προβλέπει την εκχώρηση οικοπέδων προς έρευνες για υδρογονάνθρακες, στην περιοχή από την Κύπρο μέχρι και την Κάρπαθο.


Επιχειρηματικοί κύκλοι διερωτώνται κατά πόσον αυτή η εξέλιξη , που προφανώς σχετίζεται με την δυσχερή οικονομική (και όχι μόνο) θέση της Ελλάδας είναι σε συγχρονισμό με τις βουλές των δανειστών με τις διεργασίες που εξυφαίνονται στον ενεργειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή.
Μόνο τυχαίες δεν θεωρεί έμπειρος παράγων τις τελευταίες δηλώσεις του Γ. Μανιάτη, που επί της ουσίας απηχούν τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας, η οποία από το 1974 αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο (όπως ρητά απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης). Άλλη καλά ενημερωμένη πηγή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τόσο οι κινήσεις της Άγκυρας όσο οι ενέργειες της Αθήνας να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού.
Τροφή σε αυτές τις εκτιμήσεις δίνουν, κατ’ αρχήν η αναπόφευκτη υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο «αγγλικό δίκαιο» και όσα μία τέτοια εξέλιξη προοιωνίζεται, αλλά και οι εμπράγματες δεσμεύσεις πλέον της δανειζόμενης Ελλάδας προς τους δανειστές της, σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία του «ειδικού λογαριασμού».
Εικασίες, που ωστόσο σε μία τόσο ζοφερή για την χώρα μας περίοδο -με το ενδεχόμενο καταγραφής του πιστωτικού γεγονότος να παίζεται στην αυριανή συνεδρίαση της ISDA- φαντάζουν τουλάχιστον λογικοφανείς.
Το αν πράγματι υλοποιείται ένα κεντρικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνει συν-αξιοποίηση φυσικών πόρων μένει να επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί στη συνέχεια. Δυστυχώς στις… πλάτες της χώρας και του ελληνικού λαού.
Η τουρκική πλευρά από τις αρχές του 2010 υλοποιεί μεθοδικά ένα σχέδιο αξιοποίησης- εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου-πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Έκτοτε μέσω της TPAO η Άγκυρα προχωρά στην σύναψη συμφωνιών συνεργασίας, διαγωνιστικές διαδικασίες και τελευταία στην εκχώρηση δικαιωμάτων για έρευνα βάζοντας στο παιχνίδι τους κυριότερους ξένους παίκτες.
Στην περίπτωση του Καστελόριζου, η τουρκική πλευρά φαίνεται να κινείται (εκτός από μεθοδικά) και έξυπνα, καθώς η Shell συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων ομίλων, διεθνώς με γνωστή την επιρροή της σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Όμως εκτός από την Shell στο παιχνίδι η Άγκυρα έχει βάλει και την Exxon δημιουργώντας ένα ισχυρότατο δίδυμο τείνοντας να ακυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Τα σχέδια της Τουρκίας είναι γνωστά στην Αθήνα, ξεκάθαρα και χωρίς να αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας ακόμη και από τον πιο καλόπιστο. Μάλιστα σχετικοί χάρτες έχουν «ανέβει» εδώ και καιρό (και ) στο site της TPAO, έχουν αναπαραχθεί πλειστάκις από έλληνες ερευνητές και παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα (από τον Γ. Μάζη και τον Β. Μαρκεζίνη μέχρι αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης αλλά και το ΙΓΜΕ) με τις τουρκικές επιδιώξεις- διεκδικήσεις να αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα προς εκχώρηση «οικόπεδα» πέριξ της θαλάσσιας περιοχής της Μεγίστης.
Η σιγή ασυρμάτου, που τηρείται από την Αθήνα γεννά δεύτερες και τρίτες σκέψεις από τη στιγμή που μεταξύ των εκχωρούμενων περιοχών περιλαμβάνονται ζώνες μεταξύ της Ρόδου- Καρπάθου.
Το Μoneypost έχει αναφερθεί πλειστάκις στις συνέπειες που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα αποδεχόμενη τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ έγκαιρα έχει τεθεί και το ενεργειακό ζήτημα με την φοβική στάση των ελλήνων πολιτικών.
Η ουσία είναι, πως ενώ η Τουρκία… τρέχει με χίλια, η Ελλάδα καθεύδει. Και με τις τελευταίες δηλώσεις του Γ. Μανιάτη να γίνονται σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία και την Άγκυρα να σπεύδει να αξιοποιήσει με τον καταλληλότερο τρόπο την αφορμή, που της δίνεται.
Πολύ φοβούμεθα, πως μετά τα όσα γράφονται περί μεθοδευμένης υπαγωγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, την άνευ όρων παράδοση στις προσταγές του Μνημονίου Ι και ΙΙ τα σενάρια για… αξιοποίηση, συνεκμετάλλευση (και ) του Αιγαίου θα δηλητηριάσουν περισσότερο το ούτως ή άλλως βαρύτατο κλίμα που κυριαρχεί στην επικράτεια.                  ΠΗΓΗ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑΒΟΥΚ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ή ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ! "ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012" ΗΤΑΝ Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙΟ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΙΟΥΛ.

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΟΤΑ (TAVUK) ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

Η "ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ" ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΜΙΣΤΗΡΑΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ "ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ... ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ!                    ΠΗΓΗ

Η ελληνική ομάδα του nEUROn.Φωτογραφίες από την κατασκευή του από ελληνικά χέρια


Οι φωτογραφίες είναι από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής ενός σύγχρονου μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους (UCAV), του nEUROn,το οποίο και παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γαλλία.

Η Ελλάδα συμμετέχει και συμμετέχει δυναμικά και ουσιαστικά σ΄ αυτό το πρόγραμμα. Η ΕΑΒ έχει αναλάβει τη σχεδίαση και κατασκευή:

• Του Συστήματος Εξαγωγής Καυσαερίων (Exhaust Assembly) που αποτελεί κρίσιμο σημείο εντοπισμού του ίχνους του αεροσκάφους (stealth)
Του οπισθίου μέρους της ατράκτου (Aft Fuselage)
• Του πίνακα ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους πριν από την πτήση (VMS Avionics Test Rig).


Το UCAV έχει μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά όπως να πετά με υψηλές ταχύτητες, λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με απόλυτα stealth χαρακτηριστικά. Το αεροσκάφος μπορεί να επιχειρεί στις πιο δύσκολες αποστολές -όπως καταστολή αεράμυνας- χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απώλειας χειριστή ενώ το κόστος του είναι κλάσμα του κόστους των σύγχρονων μαχητικών.
Στο πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής της ΕΑΒ στην Κοινοπραξία, υψηλής τεχνολογικής αξίας τμήματα του αεροσκάφους σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από Έλληνες Μηχανικούς της ΕΑΒ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας.



Επιχειρησιακά, το νέο μαχητικό αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις Αέρος Εδάφους με εμπλοκή σε πλήρως ηλεκτρονικά δια-δικτυωμένο πληροφοριακό περιβάλλον:
• Επιχειρήσεις με πλήρη γεωμετρική και υπέρυθρη απόκρυψη
•Προσβολή στόχων επιφανείας με τη χρήση βομβών τοποθετημένων εσωτερικά της δομής με πολύ κλειστές απαιτήσεις από πλευράς διαθέσιμου χρόνου προσβολής του στόχου.



Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας,που σχεδιάζει και κατασκευάζει το nEUROn είναι μία γυναίκα η Δρ. Ζαϊρα Π. Μαριόλη-Ρήγα,η οποία είναι
 Διευθύντρια Μελετών, Έρευνας, Σχεδίασης & Ανάπτυξης Αεροπορικών Συστημάτων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

  Στη φωτογραφία με την ομάδα της ΕΑΒ,η οποία ασχολείται με το nEUROn.




ΠΗΓΗ

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ;


του Κρίνου Μακρίδη*
Οργίζομαι και θλίβομαι, γιατί δίνουμε το δικαίωμα στους ξένους να μας εξευτελίζουν, να μας υποτιμούν, να μας χλευάζουν και να μας λοιδορούν. Από φωτοδότες του κόσμου γίναμε το αποπαίδι της Δύσης. Χρεοκόπησε η Ελλάδα, λένε, και χρειάζεται βοήθεια οικονομική και στήριξη από ένα ταμείο της Ευρώπης των ισχυρών της τοκογλυφίας. Άλλοι λένε ότι αυτή η κατρακύλα των Ελλήνων οφείλεται στις παρεμβάσεις, στην ποδηγέτηση και τη δολιότητα των διεθνών και υποχθόνιων συμφερόντων του πλανήτη.
Κατηγορείται ο Ελληνισμός από τους εκμεταλλευτές των ανίσχυρων αριθμητικά λαών για «ανάρμοστες» οικονομικές συμπεριφορές και ότι ζει, λένε, πέραν των ορίων των οικονομικών του δυνατοτήτων. «Τεμπέλης ο Έλληνας, χορευταράς και γλεντζές, όσες δυσκολίες και αν έχει». Στο μέτωπο, όμως, πάει τραγουδώντας.
Βυσσοδομούν οι Ούννοι, οι Οστρογότθοι, οι Βησιγότθοι και οι άλλοι βάρβαροι που λεηλατούσαν, τότε, ωμά και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς το σύνολο σχεδόν του τότε γνωστού κόσμου. Άξεστοι, αιμοσταγείς και μάστορες στην κλοπή του πνευματικού πλούτου των Ελλήνων και Ρωμαίων φαντάζουν σήμερα ως οι «άρχοντες» της ανθρωπότητας, που την έχουν κάτω από την ολοκληρωτική και απόλυτη εποπτεία τους. Μετά οι «πρώην» βάρβαροι της Ευρώπης εξεστράτευσαν εναντίον των αρχαίων πολιτισμών των Μάγια, των Αζτέκων, των Ίνκας, των ερυθροδέρμων της Αμερικής, των αυτοχθόνων της Αυστραλίας και τόσων άλλων λαών της τότε άγνωστης Αμερικής, της Ωκεανίας και της Ασίας.
Εξολόθρευσαν και κατέστρεψαν όλους αυτούς τους λαούς και πολιτισμούς οι άθλιοι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι και σήμερα φαντάζουν και πάλιν ως οι αυτοκράτορες της γης. Ηγούνται με την υπόλοιπη λεγόμενη Δύση μιας αρρωστημένης αυτοκρατορίας που έχει φέρει σήμερα τον πλανήτη στο χείλος της ολικής καταστροφής και του ολέθρου. Αίτιοι των παγκοσμίων πολέμων, της φτώχιας και της εκμετάλλευσης, του εκτοπισμού και αφανισμού λαών, αίτιοι της περιβαλλοντικής καταστροφής κατέληξαν και μαέστροι της οικογενειακής και κοινωνικής διαφθοράς. Σήμερα ετοιμάζονται για τον τελικό κοινωνικο-πολιτικο-στρατιωτικό κτύπημα για να μας αποτελειώσουν.
Χρεοκόπησε η οικονομία της Ελλάδας, λένε. Εμείς λέμε ότι χρεοκόπησε ο Ελληνισμός πνευματικά πρώτα και οι υπόλοιπες χρεοκοπίες έπονται. «Παράγει» ο Ελληνισμός μέχρι σήμερα και ας μην το παραδέχονται «φίλοι» και εχθροί μας, όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει πνευματικά η Ελλάδα και κατά ένα μεγάλο μέρος ο κόσμος και εντούτοις χρεοκόπησε οικονομικά και διασύρεται παντοιοτρόπως. Προσφέρει όλα εκείνα τα σημαντικά που χρειάζονται για να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, να προοδεύουν να προχωρούν. Προχώρησαν οι Έλληνες σήμερα στ’ αχνάρια του Σωκράτη, Πλάτωνα, Ισοκράτη, Αριστοτέλη και Θουκυδίδη και η πνευματική και επιστημονική προσφορά τους σφράγισε, και θα συνεχίσει να σφραγίζει στο μέλλον, την ιστορία και τη ζωή των λαών του κόσμου και όμως ο Ελληνισμός χρεοκόπησε. Πτώχευσε η Ελλάδα, γιατί ο Ελληνισμός χρεοκόπησε πνευματικά, παρόλον ότι ηγείται μέχρι σήμερα όλων των λαών στο πνεύμα σε συνολική προσφορά.
Πτώχευσε η Ελλάδα, γιατί ο Ελληνισμός χρεοκόπησε πνευματικά. Πρόδωσε όλους τους αρχαίους προγόνους, πρόδωσε όλους τους μεγάλους σύγχρονους Έλληνες, τους διανοητές, τους συγγραφείς, τους ποιητές και εφευρέτες, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους της Τέχνης, μουσικούς και μαθηματικούς, ζωγράφους και γλύπτες, πυρηνικούς και ατομικούς επιστήμονες που δεσπόζουν σήμερα στο παγκόσμιο επιστημονικό στερέωμα. Πτώχευσε η Ελλάδα γιατί ο Ελληνισμός χρεοκόπησε πνευματικά και απέτυχε να εφαρμόσει μέσα στον ίδιο του το χώρο όλη την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία και τις αξίες της πανάρχαιας Ιστορικής του διαδρομής, που έντεχνα οι ξένοι αξιοποίησαν και πονηρά εκμεταλλεύτηκαν. Οργίζομαι και θλίβομαι γιατί δίνουμε το δικαίωμα στους ξένους να μας εξευτελίζουν, να μας υποτιμούν, να μας χλευάζουν και να μας λοιδορούν. Από φωτοδότες του κόσμου γίναμε το αποπαίδι της Δύσης.

* Πρόεδρος ''Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης'' Κύπρου, συνεργάτης ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α                   ΠΗΓΗ

Ο ανθρωπισμός του ΑΚΕΛ έναντι του εγκλήματος του εποικισμού


| Εκτύπωση | 29/02/2012 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου. Το Άρθρο 49 (6) της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, του 1949, απαγορεύει τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη δικού της πληθυσμού στην περιοχή που κατέχει. Ο εποικισμός είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Και το Άρθρο 8 (2) (β) (viii), του Καταστατικού της Ρώμης, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, χαρακτηρίζει τη «μεταφορά από την κατοχική δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που κατέχει ως ''έγκλημα πολέμου'». Το περ. Σάββατο το ΑΚΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα πολυσέλιδο έγγραφο με τις θέσεις του για το Κυπριακό. Παρέλκει να επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος ήταν μια εκτενής παρελθοντολογία, με προφανή στόχο να καταδειχθούν, πρώτον, τα λάθη και οι υποχωρήσεις των προκατόχων του Προέδρου. Δεύτερον, για να δικαιολογηθούν οι ολέθριες υποχωρήσεις του Δ. Χριστόφια.
Εμείς, όμως, θυμόμαστε ένα Χριστόφια, που κόμπαζε ότι θα γώνιαζε την Τουρκία και θα την υποχρέωνε να συναινέσει σε λύση. Δεν θα του υπενθυμίσουμε ότι ούτε ένα γεύμα στον Βόσπορο, με τον Ερντογάν, για ψάρι, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει. Θα επιμείνουμε σήμερα σε μια πτυχή του Κυπριακού, τον εποικισμό.
Ακολουθώντας ακριβώς τη γραμμή Χάνεϊ περί… ανθρωπιστικού ζητήματος, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο μ. Τάσσος είχε αποδεχθεί παραμονή 50.000 εποίκων. Λάθος! Οι τρεις Πρόεδροι, Βασιλείου, Κληρίδης και Τάσσος δέχθηκαν να συζητήσουν, όχι να αποδεχθούν εκ προοιμίου, παραμονή εποίκων. Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του, ο Δ. Χριστόφιας δέχθηκε στο προεδρικό αντιπροσωπία Τ/κύπριων αριστερών στους οποίους ανακοίνωσε ότι αποδεχόταν παραμονή 50.000 εποίκων. Και αυτό, τέσσερις μήνες πριν καν αρχίσουν οι συνομιλίες!
Δηλ. ο Πρόεδρος αποδέχθηκε εξαρχής παραμονή 50.000 πριν συζητήσει και πριν απαιτήσει ανταλλάγματα.
Οι 50.000 έποικοι, τι θα είναι; Άτομα; Είκοσι πέντε χιλιάδες ζευγάρια από μεικτούς γάμους; Το σύνολο τετραμελών, πενταμελών ή εξαμελών οικογενειών;
Ουδεμία εξήγηση. Όμως, οι όποιες υποχωρήσεις προηγούμενων Προέδρων δεν έπρεπε να αναιρεθούν με βάση τη γνωστή δέσμευση Χριστόφια ότι ήρθε για να διορθώσει λάθη προκατόχων του; Ιδού τι δακρύβρεκτα και… ανθρώπινα αλλ’ ολέθρια διαλαμβάνει το έγγραφο ΑΚΕΛ: «Είναι εφικτό να λέμε ότι εκείνοι που παντρεύτηκαν Τ/κύπριους πρέπει να φύγουν; Θα βρούμε κατανόηση διεθνώς σε ένα τέτοιο αίτημα όταν η ίδια η νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας θεωρεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δικαιούνται να ζητήσουν ιθαγένεια;
Είναι εφικτό να διώξουμε παιδιά μεικτών γάμων; Είναι εύκολο να διώξουμε κόσμο που γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στην Κύπρο ως έποικος;». Πρόκειται για πρωτοφανείς, τουρκογενείς και αγγλογενείς θέσεις. Ας πουν: Ποια νομοθεσία δίνει ιθαγένεια σε παράνομους;
Οι έποικοι είναι αποτέλεσμα διεθνούς παρανομίας, της τουρκικής εισβολής. Η Τουρκία, εισβαλούσα και εποικίζοντας την κατεχόμενη Κύπρο, παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Συνθήκη της Γενεύης και το διεθνές εθιμικό δίκαιο. Οι έποικοι εισέβαλαν παράνομα στο νησί. Χρησιμοποιούνται ως αιχμή της τουρκικής πολιτικής για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, ενίσχυση του Αττίλα και επηρεασμό της λύσης.
Δεν δικαιούνται κυπριακής υπηκοότητας, όντας παράνομοι και χωρίς άδεια διαμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία. Υπόκεινται συνεπώς σε άμεση εκδίωξη όπως κάθε παράνομος ξένος. Η εκδίωξή τους είναι πράξη διασφάλισης των συμφερόντων της Κύπρου, αυτοάμυνας και επιβίωσης. Ξεχάστε αυτά, υποβάλλει το μεγαλόψυχο ΑΚΕΛ. Τώρα εξηγείται γιατί ο εξίσου μεγαλόψυχος Πρόεδρος αποδέχθηκε την παραμονή 50.000 εποίκων                .ΠΗΓΗ

Πάνος Καμμένος: «Να πάψει η ομερτά της σιωπής»

Τα ελλείμματα των κρατών δεν είναι παρά ένα σχέδιο για την Μυστική Κατάσχεση του πλούτου!!!


Εάν μελετήσουμε τα οικονομικά των κρατών θα ανακαλύψουμε πως όλα τα κράτη είναι σοβαρά καταχρεωμένα σε διεθνείς τραπεζίτες επενδύσεων κι έτσι ελέγχονται από αυτούς. Κανένα κράτος όμως δεν σκέπτεται μα μειώσει τα ελλείμματα αυτά ή να βοηθήσει το ένα το άλλο για να βγουν από την βαθειά αυτή και υπερβολική επέκταση του χρέους. Αυτό μάλιστα είναι Χαρακτηριστικό στις σχέσεις ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η διαρκής πίεση και η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης αυξάνει τις ανάγκες σε στρατιωτικές επενδύσεις.Η αγορά οπλικών Συστημάτων είναι ένα από τα υψηλότερα και τα πλέον αντιπαραγωγικά έξοδα της Ελληνικής Κυβέρνησης, όχι λόγω εξοπλισμού της χώρας , αλλά των… τεράστιων ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ που παίρνουν οι πολιτικοί εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα.
Στο θέμα αυτό ποτέ καμμία συνομιλία δεν έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη μείωση των στρατιωτικών κονδυλίων.
****-Μόνο η ελληνική πλευρά, για τους ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΥΣ, τον Απρίλιο του 2001 Διαμαρτυρήθηκε εμμέσως για την ΜΕΙΩΣΗ των Στρατιωτικών ΔΑΠΑΝΩΝ της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ κυβέρνησης, ο οποία εξαναγκάστηκε λόγω Σοβαρών Οικονομικών Δυσχερειών και κοινωνικής Αναταραχής, να ΜΕΙΩΣΕΙ τις Στρατιωτικές της ΔΑΠΑΝΕΣ. Ο Υπουργός ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έτρεχε δεξιά και αριστερά ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ πως αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ και η Ελλάδα πρέπει να κάνει το ΠΑΝ για να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ. -****Ο νόων νοείτω!!
Οι τραπεζίτες απαιτούν από τις κυβερνήσεις να του παραδώσουν κρατικά ομόλογα για να τις δανειοδοτήσουν. Όταν οι κυβερνήσεις όμως βρεθούν βαθειά χρεωμένες, τότε οι τράπεζες ελέγχουν τις κυβερνήσεις.
Αυτό επιτρέπει στους τραπεζίτες να απαιτούν από τις κυβερνήσεις ότι επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής της –ελεύθερης αγοράς-, που σημαίνει πως θα επιτρέπουν στις εταιρίες που ελέγχουν οι τράπεζες απεριόριστη ελευθερία, μαζί με την ΑΠΑΛΛΑΓΗ από κάθε Ανταγωνιστή τους.
Αυτή η αγορά μπορεί επίσης να ονομαστεί –τυραννική αγορά-.Οι τραπεζίτες μπορεί να ζητήσουν μονοπώλια σε φυσικές πηγές, στις βιομηχανίες, ή στην ενέργεια. Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως το κατεστημένο ελέγχει μέσω των ιδιωτικών τραπεζών την Κεντρική Τράπεζα.
Αν παρατηρήσουμε το σήμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα δούμε πως το γράμμα θήτα υπάρχει μια μικρή κόκκινη βουλίτσα, μία ( ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ), ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ Ρότσιλντ, οι οποίοι από την αρχή ακόμη έλεγξαν την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω των Πρακτόρων τους και της Τράπεζας Ρικάρντο.
Η Κεντρική Τράπεζα δεν λογοδοτεί στο Έθνος το οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί, αλλά σε ιδιωτικές εταιρίες και ιδιωτικές διεθνείς Τράπεζες Επενδύσεων…
Οι περισσότερες από τις κεντρικές τράπεζες του Τρίτου Κόσμου εξυπηρετούν την Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και την οικονομία των ΗΠΑ και κρατούν τα Έθνη αυτά οικονομικώς υποτελή.. Το Νότιο ημισφαίριο βρίσκεται στην υπηρεσία του Βορείου.
Το Αρχηγείο της Παγκόσμιας Συνωμοσίας στα τέλη του 1700 ήταν η Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έδρα του οίκου των Ρότσιλντς γι’ αυτό και σήμερα βλέπουμε στις Μεγάλες Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια, ΡΟΛΟΓΙΑ τοίχου να δείχνουν την ώρα στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη και τη Φρανκφούρτη, αν και η πόλη αυτή δεν υπήρξε ποτέ πρωτεύουσα της Γερμανίας, όπως η Βόννη.
Ο οίκος ρότσιλντ σχετίστηκε με άλλους διεθνείς τραπεζίτες που την νοοτροπία τους παρουσίασε ο Ουΐλιαμ Σαίξπηρ στο έργο του (ο Έμπορος της Βενετίας)…
πηγη

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: "Τα φοβικά σύνδρομα εμποδίζουν την Ελλάδα να σταθεί όρθια"


Εκτύπωση E-mail



Με μία ομιλία - τοποθέτηση απέναντι σε ολόκληρο το φάσμα των Ελλήνων πολιτικών που πάσχουν από "φοβικό σύνδρομο", απέναντι σε εχθρούς και "φίλους" - και λέμε φοβικό σύνδρομο για να μην εισέλθουμε στην διαδικασία αναζήτησης άλλων ταπεινότερων ελατηρίων - ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, δημιουργός της κατασκευαστικής εταιρείας "ΜΗΧΑΝΙΚΗ', έδωσε τις απαντήσεις που χρειάζεται να ακούσουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες για έξοδο από την κρίση.   
Μίλησε στην εκδήλωση που είχε θέμα την εθνική ανάταση πέρα από την λύση του Μνημονίου (στην εκδήλωση του ΕΛΚΕΔΑ στην Παλαιά Βουλή την περασμένη εβδομάδα όπου χορηγός επικοινωνίας ήταν το defencener.gr), για άμεση ανάγκη οριοθέτησης της ΑΟΖ και έναρξης ερευνών για υδρογονάνθρακες, για την ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, για την ανάγκη ποινικού κολασμού όσων έκλεψαν το ελληνικό κράτος για το στήσιμο μιας Νέας Ελλάδας,  για όλα αυτά που δεν γίνονται και μας πληγώνουν οδηγώντας την χώρα στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Ιδού ολόκληρη η ομιλία του επιχειρηματία που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη και συνεπή εθνική του δράση:
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

“Δεν είναι κρίμα να γονατίσεις, κρίμα είναι να μην ξανασηκωθείς και να προχωρήσεις”.
Γονατίσαμε, από τα λάθη μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Και άλλες φορές όμως το Έθνος μας γονάτισε, αλλά πάντα είχε τις δυνάμεις να σηκωθεί και να προχωρήσει. Και τώρα πρέπει – και μπορούμε – να ξανασηκωθούμε.
Χρειάζεται πίστη. Πίστη στον Θεό, πίστη στην πατρίδα, πίστη στις δυνάμεις μας. Χρειάζεται όμως και αποφασιστικότητα, πείσμα, θυσίες και σοφία.
Πρώτα πρέπει να δούμε τα λάθη μας που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Να τα παραδεχθούμε, να διδαχθούμε, να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να αλλάξουμε, να γεννάμε, να παράγουμε, να γίνουμε καλλίτεροι. Να επιλέξουμε τη νέα ηγεσία της χώρας με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τους καλλίτερους για την πατρίδα. Να διορθώσουμε τα του οίκου μας. Νέα κρατική οργάνωση, αποτελεσματική, με περιορισμό δαπανών που να συμβάλει στην ανάπτυξη, να καταπολεμήσει την αναξιοκρατία και την διαφθορά, που να βοηθάει, αντί να διώχνει τα καλλίτερα παιδιά της.
Μία διακυβέρνηση, που επιτέλους θα στείλει στη φυλακή όσους έκλεψαν την πατρίδα, θα επαναφέρει το αίσθημα ευθύνης, εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες.
Όλα τα ανωτέρω, είναι εύκολα στη θεωρία, όμως δύσκολα στην πράξη. Και το χειρότερο, χρειάζονται χρόνο. Και χρόνο δεν έχουμε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να αποφασίσουμε δύο κρίσιμα αποφασιστικά βήματα, που θα ανατρέψουν την σημερινή παρακμιακή αυτοκαταστροφική κατάσταση, να κόψουμε τα δεσμά του μνημονίου, του σημερινού μας γόρδιου δεσμού.
Πρέπει λοιπόν τώρα, πρώτον, να κηρύξουμε την Α.Ο.Ζ. μας και να εκμεταλλευτούμε τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα και δεύτερον, να θέσουμε επίσημα και να απαιτήσουμε τις οφειλόμενες Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις.

Α.Ο.Ζ
H Ελληνική Α.Ο.Ζ.  σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας ψηφίσθηκε στο Montego Bay, στις 10 Δεκεμβρίου του 1982 και οριστικοποιήθηκε με τις πράξεις του Ο.Η.Ε. τον Μάρτιο του 1986 και τον Ιούλιο του 1993. Την εν λόγω συνθήκη την κυρώσαμε το 1995 και βέβαια, σύμφωνα και με το Σύνταγμά μας, υποχρεούμεθα να την εφαρμόσουμε. Και απορεί κανείς. Γιατί δεν κηρύξαμε την Α.Ο.Ζ μας τόσα χρόνια. Γιατί αυτή η συστηματική ύποπτη σιωπή; Εγκληματική αμέλεια ή “φοβικό σύνδρομο”;
Φτάνει πια με αυτό το “φοβικό σύνδρομο”. Φοβόμαστε τους Τούρκους, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, ακόμα και τους Σκοπιανούς! Φτάνει πια.
Δεν φοβήθηκε η ματωμένη Κύπρος, που κήρυξε και οριοθέτησε την κυπριακή Α.Ο.Ζ. με την Τουρκία πάνοπλη στο νησί. Δεν φοβήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, οι δικοί μας γιατί φοβούνται εδώ και 25 χρόνια;
Τώρα όμως διαφαίνονται επιτέλους τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια. Οι αγώνες του Καθηγητή Καρυώτη και αρκετών άλλων, αρχίζουν να αποδίδουν. Ο Αντώνης Σαμαράς διεκήρυξε την Ελληνική ΑΟΖ ως πρώτη προτεραιότητα και σύντομα ξεκινούν συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ.
Το 1912 ο Βενιζέλος διπλασίασε την Ελλάδα. Το 2012 μπορούμε να την διπλασιάσουμε και πάλι. Και πέραν της τεράστιας γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας μας, να αρχίσουμε άμεσα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου όλης της Α.Ο.Ζ. μας. Το Ισραήλ και η Κύπρος άνοιξαν το δρόμο. Εμείς πρέπει να μη χάσουμε στιγμή πλέον.
Οι σημερινές εκτιμήσεις της αξίας των κοιτασμάτων, υπερβαίνουν τα 3 τρισεκατομμύρια € και όπως απεδείχθη, με τις αντίστοιχες γεωτρήσεις στο Ισραήλ και Κύπρο, η πραγματικότητα υπερβαίνει τις εκτιμήσεις.
Λοιπόν άμεσα Α.Ο.Ζ. – άμεσα προκήρυξη διαγωνισμών στα 10 πρώτα οικόπεδα – όχι μόνο στο Ιόνιο – αλλά και στο Αιγαίο, ανατολικά της Θάσου, νότια της Κρήτης, νότια του Καστελόριζου.
Προτείνω την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης στην «Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων», την εκτίμηση της αξίας των κοιτασμάτων από διεθνείς οίκους και την προσφορά του 20% των μετοχών της Εταιρείας στους απανταχού Έλληνες. Με εκτίμηση σημερινής αξίας 1 τρισεκατομμυρίου € λοιπόν και προσφορά του 20% των μετοχών στη μισή αξία, μπορεί να συγκεντρωθούν 100 δισεκατομμύρια €. Και αν μείνουν αδιάθετες μετοχές, αυτές μπορεί να διατεθούν στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό. Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 χρόνο.
Μετά από 4 χρόνια, όταν θα έχουν προχωρήσει οι έρευνες, όταν το ελληνικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο θα ρέουν στην Ευρώπη αποτρέποντας την ενεργειακή της ασφυξία, τότε μπορεί να γίνει επανεκτίμηση της αξίας της Εταιρείας και έκδοση νέων μετοχών και πάλι με παρόμοια διαδικασία.
Και βέβαια, πρέπει να θέσουμε με παρρησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελληνική Α.Ο.Ζ. είναι και Ευρωπαϊκή Α.Ο.Ζ., ότι όταν τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου και το πετρέλαιο θα λιγοστεύουν, άρα οι τιμές θα ανεβαίνουν, η Ευρώπη θα έχει τη δική της ενέργεια, που δεν θα εξαρτάται από ένα “επεισόδιο” στα στενά του Ορμούζ ή στο Σουέζ, ούτε σε διαμάχες Ρωσίας – Ουκρανίας, ούτε στους εκβιασμούς της Τουρκίας.
Και βέβαια, πρέπει να υποστηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τα ενεργειακά έργα υγροποίησης και αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ –Κύπρου – Κρήτης – Ηπείρου – Ιταλίας και να μην επιτρέψουν πειρατικές ενέργειες οιουδήποτε αντίθετες με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της ίδιας της Ένωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα εγκλήματα που διέπραξαν στην πατρίδα μας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μας ερείπωσαν και μας λεηλάτησαν. 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα. Έκαψαν 1.700 χωριά, δολοφόνησαν χιλιάδες Έλληνες. Το Δίστομο δεν ξεχνιέται, όποια απόφαση και αν βγάλει η Χάγη. Μας χρωστούν λοιπόν, δεν τους χρωστούμε. Και μας χρωστούν τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο!
Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν – πρέπει να πληρώσει και η Γερμανία. Το 1990 η Γερμανία ενοποιήθηκε, άρα και η τελευταία δικαιολογία εξέλιπε. Να τηρήσουν και το λόγο που έδωσε ο Καγκελάριός τους Erhard το ’64. Τα κράτη έχουν συνέχεια και οι υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν. Ο Χίτλερ το παραδέχθηκε, πλήρωσε μάλιστα δύο δόσεις, πώς μπορεί η Μέρκελ να το αρνείται;
Τι μας οφείλουν λοιπόν τώρα οι Γερμανοί; Με μέσο τόκο 6% από το ’44 μέχρι τώρα, μας οφείλουν 165 δισεκατομμύρια $ από το κατοχικό δάνειο και 335 από τις πολεμικές επανορθώσεις, ήτοι 500 δισεκατομμύρια $. Κατ’ άλλους υπολογισμούς – του Γάλλου Οικονομολόγου Delpla – το ποσό ανέρχεται σε 575 δισεκατομμύρια $, ήτοι περί τα 440 δισεκατομμύρια €.
Είναι επιτέλους καιρός το θέμα να τεθεί επίσημα, από την Ελλάδα στη Γερμανία και να οριστικοποιηθεί ο τρόπος αποπληρωμής. Επίσημα, υπεύθυνα, ανυποχώρητα, χωρίς “φοβικό σύνδρομο”.
Και να δώσουμε και μία συμβουλή στην Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όσους μας ειρωνεύονται, υποτιμούν και εξευτελίζουν: “Δύο φορές τον περασμένο αιώνα αιματοκυλίσατε την Ευρώπη, οδηγήσατε τη χώρα σας σε ολική καταστροφή. Πάρτε το μάθημα της Ιστορίας. Μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος τρίτη φορά”.
Τα 100 δισεκατομμύρια € από την μετοχοποίηση του 20% των πόρων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ., συν την τμηματική καταβολή από τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας, δεν θα αλλάξουν μόνο τη σημερινή οικονομική αθλιότητα στην Ελλάδα. Θα αποτελέσουν το απαραίτητο οικονομικό εφαλτήριο, για να αποκτήσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Θα μας βοηθήσουν – σοφότεροι πια – να προχωρήσουμε, να γεννάμε, να δημιουργούμε, να παράγουμε πολιτισμό, ότι κάναμε εδώ και 3.000 χρόνια!
Εμπρός λοιπόν, “Θαρσείν Χρη”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σε νέο παράθυρο Εκτύπωση όλων Ανάπτυξη όλων Σύμπτυξη όλων ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΤΡΑΤΟ



Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω:

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την
Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό.

Διαβάστε λοιπόν τι συμβαίνει.


Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού,
μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι
άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών
συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου
(ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές
οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί,
έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . Εάν συνέβαιναν αντίστροφα,
τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά με τους
εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!


Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το
Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της
γεωργίας.


Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το
μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να
φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5
ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το
πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι
τελείως βιολογικό !!!!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!

ΣΤΕΙΛΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ




 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
 
 
Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται απο πολίτες της χώρας.Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να της στερήσει αυτά τα ποσά.Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403 ..440. Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται απο την Γερμανία.Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η παροιμία. Η πραγματικότητα λέει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει απο τα χρέη της.

Οι τοκογλύφοι θέλουν τον αφανισμό της Ελλάδας


Ύστερα από τη μάχη που έδωσαν οι Έλληνες απέναντι σε πέντε αυτοκρατορίες, ήρθε η ώρα για την κρισιμότερη αναμέτρηση...

Οι τοκογλύφοι θέλουν τον αφανισμό της Ελλάδας
Θέλουν να γονατίσουν τον αρχαιότερο λαό στον πλανήτη... Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η Ελλάδα δεν είναι το πειραματόζωο. Είναι ο στόχος.
Η πατρίδα που γονάτισε 5 πανίσχυρες κοσμοκρατορίες, πρέπει να λυγίσει πάση θυσια και αυτό το ξέρουν οι εκλεκτοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Βλέπετε, αυτοί μελετούν διεξοδικά κάθε πτυχή της ιστορίας την ίδια στιγμή που θέλουν να μας βυθίσουν στην λήθη των συνωστισμών.
Γι' αυτό και η επίθεση ξεκίνησε σφοδρή με στόχο τον Ελληνικό λαό. Τα κτήματα του, τα κεκτημένα του αλλά και την ίδια του την υγεία! Μαζική επίθεση με σκοπό να κλονίσει το φρόνημα των αιωνίων μαχητών της Ελευθερίας.

Η διαστρέβλωση του ιστορικού μεγαλείου έδρασε ύπουλα επί σειρά ετών για να αποδυναμώσει ηθικά. Η επίθεση στην περιουσία και την ιδιοκτησία που ακολούθησε, είχε σκοπό την αποξένωση και τον κατακερματισμό της κοινωνίας στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Τρίτο στάδιο, η επίθεση στην ίδια την υγεία!

Ο Πυθαγόρας έλεγε ότι "όσο περισσότερο μαθαίνεις την φύση, τόσο λιγότερο πιστεύεις στις συμπτώσεις..."

Έτσι και αυτή η ασύμμετρη εισβολή δεν είναι "σύμπτωση" αλλά οργανωμένο σχέδιο. Με πολιτικούς - αχυρανθρώπους να ανοίγουν τις κερκόπορτες για να εισβάλουν οι ορδές του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού ιμπεριαλισμού που στην ουσία είναι ένας στυγνός Σταλινισμός άνευ οποιασδήποτε κοινωνικής μέριμνας!

Η ιδιοκτησία δαιμονοποιείται, όπως στην Οθωμανική κατοχή. Η υγεία συνθλίβεται από τις ορδές τυράννων όπως αυτές του Ξέρξη.

Κάθε κοινωνικό δικαίωμα εξανεμίζεται από τους κατ' επίφαση "Δυτικούς" ως άλλες Ρωμαϊκές Λεγεώνες. Οι δομές του κράτους υπό κατάληψη δήθεν "εξαγνιστών" εισβολέων όπως οι Σταυροφόροι φορείς μιας πολιτιστικής σηπεδόνας.

Λαός στα συσσίτια, παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα, την ώρα που ζάπλουτοι κατοχικοί υπουργοί απολαμβάνουν τις ανέσεις των κατακτητών ως άλλοι Λογοθετόπουλοι, συνεργάτες του "Άξονος".

Πέντε αυτοκρατορίες, πέντε Έπη για τον Ελληνισμό. Με ένα κοινό στοιχείο: Την αφύπνιση προ της απειλής για την ύπαρξη του Έθνους. Διότι πάντα, έστω και την τελευταία στιγμή, η γονιδιακή κληρονομιά των χιλιάδων ετών ιστορίας, πολιτισμού, ηρωϊσμού και ανθρωπισμού, γινόταν η ασπίδα για την ύπαρξη.

Έτσι ακριβώς θα συνθλιβεί και η έκτη αυτοκρατορία που θέλει την υποταγή της Ελλάδας για να εγγυηθεί την πλανητική της κυριαρχία.

Εκεί που περίμεναν τον Έλληνα να σέρνεται ως επαιτης πίσω από πολύχρωμα σημαιάκια συνδικαλιστικών και άλλων κατοχικών σπόρων διχόνοιας, αυτός ανακαλύπτει πάλι τις Θερμοπύλες, το Ζάλογγο, το ΕΑΜ, τον Παλαιολόγο... και ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά να συντρίψει το άδικο, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει Σαρακοστή και μαρτύρια για να φτάσει στην Ανάσταση.

Διότι το Γένος γνωρίζει από Σαρακοστές και Θυσίες, από Μάρτυρες και Ήρωες. Μα ξέρει και την Ανάσταση, την Λευτεριά που την υμνεί εις τους αιώνες.

Καλή Σαρακοστή Αδέλφια, Καλή Λευτεριά.                  πηγη

Προσπάθησαν και πάλι να «ελληνοποιήσουν» αλλοδαπούς

Πήγαν και πάλι να στήσουν φάμπρικα νομιμοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών οι ΠΑΣΟΚοι. Πως; Μέσω του εφαρμοστικού νόμου που αφορά στις αλλαγές στο χώρο της υγείας. Δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, προνοούν και για το μέλλον, χρειάζονται ψηφοφόρους... Έβαλαν λοιπόν κουτοπόνηρα μια διάταξη που θα χαρακτήριζε άστεγους χιλιάδες λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι θα δήλωναν είτε άστεγοι λοιπόν, είτε διαμένοντες σε ακατάλληλα καταλύματα, θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διάφορα προνοιακά επιδόματα (τα οποία θα πλήρωναν τα κορόιδα οι Έλληνες φορολογούμενοι), που θα τους έδιναν και άλλου είδους «πατήματα» στο μέλλον. Αυτή τη φορά το πήρε χαμπάρι η ΝΔ, έβαλε τις φωνές και κάπως έτσι, η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε από τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη.
Φυσικά, όσοι το έκαναν αυτό, βλ. υπουργεία Υγείας & Εργασίας, είχαν στο βάθος του μυαλού τους να το «κλειδώσουν» με τον εθνοκτόνο νόμο Ραγκούση, ώστε να υποβοηθεί η χορήγηση «ιθαγένειας» και να δημιουργηθεί μια κυψέλη ψηφοφόρων για τις ανάγκες των εν Ελλάδι αριστερών κομμάτων. Δεν τους βγήκε. Αλλά πόσα άλλα περνάνε, χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς;πηγη

ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ



PASOK - ND new
ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα Κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα Κόμματα της Αντιπολιτεύσεως δημιούργησαν τον υπέρμετρο Κομματικό Συνδικαλισμό και έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά αδιέξοδα μαζί με τους ανάλγητους Συμμάχους μας, ΕΕ – ΔΝΤ και τους Τραπεζικούς Διεθνείς τοκογλύφους που μας δανείζουν συνεχώς για να μας υποδουλώσουν στα δικά τους οικονομικοπολιτικά συμφέροντα που αποσκοπούν στην Κατοχή της Ελλάδος, την χρεοκοπία και την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της.
Τα σημερινά γεγονότα που ζούμε είναι το αντιστάθμισμα το παρεχόμενο ως ανταμοιβή στους αδίστακτους και αδυσώπητους Συμμάχους μας που μας παρουσιάζονται ως δανειστές και ευεργέτες.
Αυτός ο ανιαρός συνδικαλισμός που προκαλεί χρόνια τώρα δυσάρεστο συναίσθημα σε όλας τας εκβάσεις της συνδικαλιστικής ζωής, μας οδήγησε στην σημερινή απαξίωση του συνδικαλισμού και κατάντησε ο εφιάλτης των εργαζομένων και των εμπορικών επιχειρήσεων και μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα ώστε να μην θέλει κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα.
Καλά να πάθουμε γεμίσαμε την Χώρα μας σε πόλεις και Χωριά με εκατομμύρια αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, τρακτέρ και εργαλεία που κάθονται στα χωράφια και στους δρόμους των πόλεων και έφθασε η ώρα πλέον να απαλλαγούμε απ’ αυτά με την δυσβάσταχτη φορολογία που έχουν. Και ο τελευταίος παρίας σε πόλεις και χωριά διαθέτει το σιδηρικό του.
Οσο για την απύθμενη διαφθορά που καλύπτει τα πάντα στην ζωή μας δεν φαντάζομαι να συμβαίνει σε άλλο κράτος, εξ ου και η χρεοκοπία και η πτώχευση της Ελλάδοςπηγη

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ



Στον καιρό της ανταλλαγής πληθυσμών και χρεών έχει αποκτήσει μια πρόσθετη δυναμική η διαδικασία των σφυγμομετρήσεων, η έρευνα δηλαδή της πρόθεσης ψήφου και αποδοχής ή μη του δοσιλογισμού από το χειμαζόμενο λαό. Με τη διαφορά ωστόσο ότι όπως συμβαίνει με τις παραγγελίες ορισμένων προϊόντων, με τη σύνθεση αυτών να παρουσιάζει άλλη εικόνα στη διάθεση κι άλλη στην αποθήκευση, έτσι ακριβώς και στις δημοσκοπήσεις οι διατιθέμενες γνώμες δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές που καταφτάνουν και αποθηκεύονται σε κάποια κομματικά γραφεία. Κι αν η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, τότε απομειώνεται με το μαχαίρι του Συστήματος που τη φέρνει στα δικά του μέτρα.

Οι δημοσκοπήσεις το δίχως άλλο μπορούν να δώσουν με μεγάλη ακρίβεια τις πραγματικές διαστάσεις μιας κρίσιμης απόφασης και ενός πολιτικού καθεστώτος σύμφωνα με τον υπέρτατο κριτή του Έθνους μας, τον ελληνικό λαό. Αρκεί να τηρηθούν οι συνθήκες της επιστημονικής τεκμηρίωσης, της ευθυκρισίας και του πραγματικού χρόνου διενέργειας αυτών σε σχέση με την διερευνώμενη περίπτωση. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας και του κατοχικού καθεστώτος. Οι τρόποι εξέτασης και τα μεγέθη των εξεταζόμενων μαζών μεταβάλλονται διαρκώς «ξεχνώντας» τα δυσάρεστα, η αντικειμενικότητα αντικαθίσταται από το κομματικό και το νεοταξικό επιπλέον ποθούμενο των εμπόρων των εθνών και τα μαγειρέματα του Συστήματος εμφανίζουν τον κόσμο να επικροτεί την ώρα του βιασμού το βιαστή του.

Αν ωστόσο οι εμφανιζόμενες σφυγμομετρήσεις εμφάνιζαν την ανοχή των μαζών, τότε να είστε σίγουροι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου και το σύνολο των ελληνόφωνων πολιτικών υπαλληλίσκων θα προέβαιναν στις ψεύτικες παλιότερες διακηρύξεις περί δημοψηφίσματος. Μεγάλες πιέσεις υφίσταται ο πολιτικάντικος θίασος από τα αληθινά μαντάτα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν είναι εν τέλει ο ιδανικός αυτόχειρας που θα ανεχθεί τα τερτίπια αυτών που τον φθονούν. Έχει αρχίσει σιγά – σιγά να διαπιστώνει τον στόχο που έχει τεθεί στο επίκεντρο του οικονομικού πολέμου. Ότι αυτό που μας συμβαίνει είναι το άνοιγμα του μνήματος της Φυλής μας που για όσο χρονικό διάστημα μεσουρανούσε στην ιστορία της ανθρωπότητος ο Ελληνισμός μας, η ανθρωπότητα έκανε βήματα εμπρός ενάντια στις σημερινές φρικτές οπισθοχωρήσεις και φτωχοποιήσεις.



Αυτές τις αλήθειες τις βλέπουν οι δημοσκόποι και τις καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις τους. Με τη διαφορά ότι οι όλοι αυτοί οι καθωσπρέπει κύριοι έχουν μακριά θητεία στα σοσιαλφιλελεύθερα και κομμουνιστικά μαντριά. Τα δε μαγαζιά που διαχειρίζονται είναι απολύτως εξαρτώμενα υπερκαταστήματα του Συστήματος. Αλλά κι ένα υπερκατάστημα ακόμη δεν ρισκάρει εύκολα τη φήμη του και την όποια επιρροή ασκεί στο δυστυχή ελληνικό λαό. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να εμφανίσουν στις δημοσιοποιημένες έρευνες την πραγματικότητα της σταθερής ανόδου του Εθνικοκοινωνικού Κινήματος και του εθνικιστικού συναισθήματος στην καρδιά και τη ψήφο των Ελλήνων. Με την επισήμανση ωστόσο ότι ενώ η Αριστερά ανεβαίνει με αβαντάρισμα και μπόλικη προπαγάνδα, ο Εθνικοκοινωνισμός ανεβαίνει αντιμετωπίζοντας όμως παράλληλα το δημοσκοπικό κούρεμα του συστημικού μαχαιριού.

Η σκοπιμότητα των δημοσκοπήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεξάρτητη από τις καθεστωτικές επιδιώξεις. Το εντελώς αντίθετο. Στις καθωσπρέπει δημοκρατίες τύπου Εσπερίας η δημοσκόπηση κατευθύνει τις πολιτικές αποφάσεις και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Εκφράζει δηλαδή την τρομοκράτηση του λαού και την ποδηγέτηση αυτού από την καθεστωτική προπαγάνδα. Είναι ένας παραμορφωτικός φακός που έχει όμως ισχυρές αντανακλάσεις αληθείας. Αντανακλάσεις που βλέπουν το φως δραπετεύοντας από τον νεοταξικό σκοταδισμό. Η επιθυμία του σκλαβωμένου εν καιρώ ειρήνης ελληνικού λαού να αποδράσει από τα δεσμά του στηριζόμενος στον τόπο του αλλά και προμαχώντας υπέρ της ισχυροποίησης του Έθνους του με τον καθάριο αέρα της λευτεριάς στο πρόσωπο του Ελληνικού Εθνικισμού δεν μπορεί να κρυφτεί. Ακόμη κι όταν προβάλλονται ως σανίδες σωτηρίας οι ολετήρες των εθνικών μας υποθέσεων και λάτρεις των λαθρομεταναστών.

Είναι οι ίδιες δημοσκοπήσεις που έχουν τρομάξει τόσο τα κόμματα του ντόπιου νεοταξισμού όσο και τους δανειστές της παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν οδηγήσει τα κόμματα να αλλάξουν εκατό διαφορετικές γνώμες για το αν θέλουν ή δεν θέλουν να κάνουν εκλογές μαζί με την έγκριση του ξένου παράγοντα που εκείνος διατάζει και όλοι αυτοί υπακούουν σαν τα σκυλάκια. Κι αυτός είναι ο λόγος που και οι γνωστοί εμποράκοι της κυοφορούμενης ανελεύθερης παγκόσμιας διακυβέρνησης έχουν βαλθεί να ακυρώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού αφού δεν τους βγαίνουν τα συστημικά σκυλάκια ξανά σε κυβέρνηση.

Εμείς όμως οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές κυκλοφοράμε στον κόσμο και ταυτιζόμαστε με τους συμπατριώτες μας στους πραγματικούς πόθους που εκφράζει η ζώσα δημοσκόπηση της καθημερινότητας. Γνωρίζουμε την αποδοχή της Ιδεολογίας όλων των Ελλήνων Πατριωτών. Γνωρίζουμε τις πραγματικές δημοσκοπήσεις. Και έτσι ο Εθνικοκοινωνισμός ανέρχεται στην κατεύθυνση μιας Μεγάλης Ελλάδος με Ελεύθερους Έλληνες.πηγη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

TO NEO ''ΘΕΡΜΟ'' ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (2)


του Σταύρου Καρκαλέτση*

Προαναφέραμε στο πρώτο μέρος αυτής της ανάλυσης πως τα πλέον ''ζεστά'' γεωστρατηγικά σημεία του πλανήτη μετατοπίζονται σήμερα, από την κεντρική Ευρώπη, στη θάλασσα ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο. Που το στηρίζουμε αυτό; Συν τοις άλλοις, στο ότι σήμερα, η γεωπολιτική αξία της περιοχής αυξάνεται κατακόρυφα, αφού επαληθεύονται τα τεράστια υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και ενδεχομένως και πετρελαίου. Και που ενδεχομένως ξεπερνούν σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Μιλάμε για ποσά με τα οποία δυνητικά μηδενίζεται το δυσβάστακτο ελληνικό χρέος, και Ελλάδα και Κύπρος αναβαθμίζονται  από κάθε άποψη.
Η κεντρικότατη θέση της Κρήτης δεσπόζει σε αυτή την θαλάσσια έκταση, στο νοητό μέσο Ελλάδας – Αφρικής, προσφέροντας πολύτιμα πλεονεκτήματα σε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις. Με τις ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις της και την κεντρική της θέση στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, η Κρήτη προσφέρεται ως εξαιρετική αεροναυτική βάση για επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις (περιμετρικά) και για τον έλεγχο των θαλάσσιων και αεροπορικών γραμμών επικοινωνιών  της Ανατολικής Μεσόγειου. Αυτό πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011.
Ο νοητός άξονας Κρήτη – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος, απαγορεύει την έξοδο οποιουδήποτε στόλου προς την Μεσόγειο, προσδίδοντας σε όποιον το επιδιώκει σημαντικό γεωστρατηγικό παράγοντα. Υψηλής στρατηγικής σημασίας είναι τα περάσματα – δίαυλοι ανατολικό Λασίθι-Κάσος, Κάρπαθος –Ρόδος, Ρόδος-Μαρμαρίς (Τουρκία).
Το μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής αξίας της Ελλάδας, βασίζεται στη στρατηγική αξία του Αιγαίου. Το Αιγαίο πέλαγος και οι νότιες απολήξεις του (Καρπάθιο και Κρητικό πέλαγος), σε συνδυασμό με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέρεται για τον έλεγχο των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή προς την Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, που αποτελούν και τους θαλάσσιους ενεργειακούς δρόμους προς τη Δύση. Ειδικά στο βόρειο Αιγαίο, η δεσπόζουσα θέση της νήσου Λήμνου την καθιστά παράγοντα ελέγχου της κίνησης από και προς τα στενά. Στο κεντρικό Αιγαίο πάλι, ανάλογα στρατηγική είναι και η θέση της νήσου Σκύρου.
Το αρχιπέλαγος του Αιγαίου, με τα πολυάριθμα νησιά, μικρονήσια και βραχονησίδες, δημιουργεί ένα γεωστρατηγικό πλαίσιο που ευνοεί την αεροπορία και το ναυτικό σε επιχειρησιακό επίπεδο. Τα γρήγορα μέσα, ιδίως στον αέρα, η απουσίας της ξηράς ιδίως από ανατολική Κρήτη μέχρι Κάρπαθο και από Ρόδο έως Πάφο, αναγκάζει σε ταχύτητα επιχειρησιακών δράσεων και στη διαχείριση ελέγχου μέσα από υψηλές τεχνολογίες (προηγμένα ραντάρ, UAV’ s κτλ).
Από την άλλη, η σημασία της Κύπρου όχι απλώς παραμένει, αλλά αυξάνει ακόμη πιο πολύ σήμερα, ιδίως αν θα έχουμε εξελίξεις σε Συρία-Λίβανο-Ιράν. Όποιος ελέγχει την Κύπρο, μπορεί υπό προϋποθέσεις να ελέγξει το κρίσιμο εκείνο σημείο της νοτιοανατολικής Μεσογείου όπου καταλήγουν οι πετρελαιαγωγοί της Μοσούλης και του Κιρκούκ και τον λιμένα της Αλεξανδρέττας. Ο κρίσιμος εναέριος και θαλάσσιος χώρος μεταξύ της ανατολικής απολήξεως της Κύπρου (ακρωτήριο Άγιος Ανδρέας) και της Συρίας, πλάτους 55 περίπου μιλίων, μπορεί να ελεγχθεί απολύτως από δυνάμεις με έδρα την Κύπρο. Έτσι μπορεί να ελεγχθούν επιχειρήσεις σε Συρία και Λίβανο. Δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού εξωτερικών και του στρατιωτικού διοικητή των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο περί εσαεί και μόνιμης στρατιωτική παρουσίας τους στην Κύπρο.
Έτσι ερμηνεύεται και η προσπάθεια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να κρατήσουν έξω από την ανατολική Μεσόγειο τον ρωσικό παράγοντα. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η απόπειρα Καραμανλή να συνεργαστεί (και) με τη Μόσχα, το 2007. Ακολούθησε η αμερικανική αντίδραση, που πιστοποιεί την κρισιμότητα και γεωστρατηγική αξία του χώρου. Αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι οι ΗΠΑ ενοχλούνται με αναβαθμισμένη παρουσία του ρωσικού παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, γιατί προφανώς θεωρούν ότι η οικονομική και γεωπολιτική εμπλοκή της Ρωσίας εκεί, είναι δυνατόν να περιπλέξει τα πράγματα, και να θέσει σε κίνδυνο τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.
Όλοι οι στρατηγικοί σκοποί της Δύσης της (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) κατευθύνονται προς τις περιοχές του Καυκάσου, του Περσικού Κόλπου και του Μαγκρέμπ, σπρώχνοντας ανατολικότερα τα όρια των ζωτικών συμφερόντων της Δύσης. Όποιος λοιπόν ελέγχει τη θάλασσα ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο και βεβαίως τα δύο νησιά, κυριαρχεί - δεσπόζει της ανατολικής Μεσογείου, κυριαρχεί του ευρύτερου στρατηγικού χώρου που συνδέει τρεις ηπείρους. Η πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ π.χ. να συγκροτήσει ειδική ναυτική δύναμη για περιπολίες σε αφρικανικές θάλασσες, για προστασία των ναυτικών οδών από την πειρατεία, επαυξάνει αντανακλαστικά τη δεσπόζουσα θέση Κρήτης, Κύπρου και της ενδιάμεσης θάλασσας.
Ο θαλάσσιος αυτός χώρος, ευρισκόμενος στο σημείο επαφής τριών Ηπείρων (Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής), δύο θαλασσών (Μαύρης Θάλασσας και ανατολικής Μεσογείου) και δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αποτελεί έναν ενιαίο αμυντικό χώρο, μια στρατηγική περιοχή παγκόσμιας αξίας. Από άποψη ελληνικής εθνικής ασφαλείας, ο αμυντικός αυτός χώρος οφείλει να είναι ενιαίος διότι συνδέει τις δύο κρατικές υποστάσεις του Ελληνισμού, Ελλάδας και Κύπρου.
Η Ελλάδα προσπάθησε στο διάστημα 1993-2003 να αποκτήσει μέρος από τον έλεγχο στη θάλασσα αυτή, αναβαθμίζοντας την άμυνα της Κύπρου μέσα από το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου. Η ελληνική προσπάθεια, τόσο στην αρχή της (αναβάθμιση κυπριακής αποτροπής, αεροπορική βάση Πάφου, αεροναυτικές ασκήσεις στο τρίγωνο Κρήτη-Ρόδος-Κύπρος) όσο και στην αποτυχημένη κατάληξή της (S 300, Κρήτη) απέδειξε πάντως για μια ακόμη φορά την αξία των δύο νησιών.
Ο ελληνικός χώρος, δηλαδή ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη. Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο όπως προαναφέρθηκε των Αδάνων, στον οποίο καταλήγουν σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς αργού πετρελαίου από τον Καύκασο και το Ιράκ.
Με άλλα λόγια, έρχεται η πιθανή αξιοποίηση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου (Κρήτης-Λυβικού πελάγους, κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα) και αναβαθμίζει στο maximum την ανατολική Μεσόγειο. Για αυτό, το πρώτο που πρέπει να κάνει η Αθήνα είναι να ακολουθήσει μεθοδικά, αποφασιστικά και έξυπνα, την γραμμή Λευκωσίας και να δηλώσει παρούσα, μέσα από τα της ΑΟΖ, στην ανατολική Μεσόγειο.

* Ιστορικός, αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.ΠΗΓΗ

Το Εμβατήριο της Σημαίας

Καιροσκόποι, οπορτουνιστές πολιτικοί: Κάθε μέρα και με διαφορετική ιδεολογία...




Ο Μάκης Βορίδης είναι γνωστή φιγούρα στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Ως φοιτητής ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση "Φοιτητική Εναλλακτική". Αργότερα διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ μέχρι το 1990, και το 1994 ίδρυσε το "Ελληνικό Μέτωπο". Στους εθνικιστικούς κόλπους και τα πηγαδάκια επικρατούσε η εντύπωση για τον Βορίδη ότι είναι ένας αδίστακτος άνθρωπος που θα πουλούσε ακόμη και τη μάνα του προκειμένου να καθήσει σε βουλευτικό έδρανο. Αυτή η εντύπωση δεν άργησε να επιβεβαιωθεί όταν το κόμμα του άρχισε να καιροσκοπεί με οποιαδήποτε κίνηση του υποσχόταν κάτι ("Πρώτη Γραμμή", "Λ.Α.Ο.Σ." κτλ). Τελικά, το όνειρο ζωής του επετεύχθη το 2007 όταν και εξελέγη βουλευτής με το δεξιό κόμμα ΛΑΟΣ.

Το συντηρητικό θρησκόληπτο κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής, του κάλυψε κάθε φιλοδοξία αφού μέχρι και υπουργική θέση πήρε ψηφίζοντας υπέρ του εθνοπροδοτικού μνημονίου. Μετά την "καταξίωσή" του στο πολιτκό σκηνικό, οι "εθνικιστικές" και "πατριωτικές" ιδέες του αντικαταστάθηκαν από κάτι καινούριους όρους όπως «εθνικοφιλελεύθερος» (!!!!;;;;????).

Το αποκορύφωμα της πολιτικής του "συνέπειας" ήταν η προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία και η ανοιχτή πλέον στήριξη του φιλελευθερισμού.

Πόσοι άραγε από τους ψηφοφόρους του κύριου Βορίδη γνωρίζουν ότι ο "σταθερός" αυτός "ιδεολόγος" έχει μεταφράσει στα ελληνικά το μνημειώδες συλλογικό έργο των Pierre Vial, Alain de Benoist, Robert de Herte και άλλων εθνικιστών ιδεολόγων, «Φιλελευθερισμός: Εχθρός των Λαών»;

Ειλικρινά, δεν ντρέπεται ο κύριος Βορίδης να δηλώνει κάθε μέρα και διαφορετική ιδεολογική ταυτότητα;

Πώς νιώθει ο ίδιος όταν βλέπει στην τηλεόραση την παραπάνω δήλωσή του και έχει στην βιβλιοθήκη του μεταφρασμένο από τον ίδιο το παρακάτω βιβλίο;


Tίτλος: "Φιλελευθερισμός: Εχθρός των λαών"
Συγγραφέας: Pierre Vial, Alain de Benoist, Robert de Herte, κ.ά.
Μεταφραστής: Βορίδης, Μάκης
Εκδότης: Ελεύθερη Σκέψις
Σειρα: Φάκελλοι
ISBN: 0007931492
Γλώσσα: Ελληνικά
Μετάφραση από: Γαλλικά
Έτος Έκδοσης: 1990
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 80
Διαστάσεις: 21χ14

Διαβάστε το σε μορφή pdf στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει επιτέλους να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κοροϊδία! Εδώ και 38 χρόνια η κομματοκρατία τον εμπαίζει και τον κοροϊδεύει με γελοιότητες τύπου: " Τσοβόλα δώσ'τα όλα" και "Λεφτά υπάρχουν"!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να απαντήσουμε με μια μεγάλη αποχή. Αρνηθείτε να συμμετέχετε στο θέατρο σκιών υπό τον τίτλο: "Μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή". Γυρίστε την πλάτη στην κομματοκρατία και τα συμφέροντα των κομματόσκυλων!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τεκτονισμός: Το σύγχρονο καταφύγιο της Καμπάλα > «... όλες οι Μασονικές εταιρίες οφείλουν στη Καμπάλα τα μυστικά τους και τα σύμβολά τους». Eliphas Levi, Τέκτων του 19ου αιώνα


«... όλες οι Μασονικές εταιρίες οφείλουν στη Καμπάλα τα μυστικά τους και τα σύμβολά τους». Eliphas Levi, Τέκτων του 19ου αιώνα και μαύρος μάγος, (από το βιβλίο του Thomas FriendFallen Angel: The Untold Story of Jimmy Page and Led Zeppelin”.
«Η βάση του Δυτικού αποκρυφισμού του Μεσαίωνα είναι η Καμπάλα των μεσαιωνικών Εβραίων Ραβίνων». William Wynn Westcott, Μασόνος, (“The Rosicrucians: Past and Present, At Home and Abroad, an Address to the Soc. Rosic”). «Ο Ιουδαϊσμός είναι μια από τις αρχαιότερες ζωντανές εσωτερικές παραδόσεις στον κόσμο. Σχεδόν κάθε μορφή του Δυτικού μυστικισμού και πνευματισμού που είναι γνωστός σήμερα χρησιμοποιεί τις εβραϊκές μυθικές και απόκρυφες διδασκαλίες - μαγεία, αγγελολογία, αλχημεία, αριθμολογία, αστρική προβολή, ερμηνεία των ονείρων, αστρολογία, φυλαχτά, μαντεία, αλλαγμένες καταστάσεις της συνείδησης, εναλλακτική θεραπεία και τελετουργικά εξουσίας – όλα τους έχουν τις ρίζες στον εβραϊκό αποκρυφισμό». Ραβίνος Geoffrey W Dennis, (Jewish Myth, Magic, and Mysticism”, xi, 2007).


Η Καμπάλα (Kabbalah) είναι μια μορφή του εβραϊκού μυστικισμού. Πνευματικός πατέρας της Καμπάλα είναι ο Ραβίνος Σιμόν Γιοχαϊ που κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.Χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ”.
Η Εγκυκλοπαίδεια του Τεκτονισμού του Albert Mackey, αφιερώνει σχεδόν τρεις σελίδες στην Καμπάλα, σημειώνοντας «Αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί (η Καμπάλα) με μια διευρυμένη έννοια, κατανοώντας όλες τις εξηγήσεις, γνωμικά, και τελετές που έχουν παραδοσιακά ‘μεταδοθεί’ στους Εβραίους».
Η ονομασία «Καμπάλα» είναι όρος μεταμεσαιωνικός και προέρχεται από την αρχαία Εβραϊκή λέξη QBCH, η οποία, στην κυριολεκτική της έννοια, σημαίνει «λαμβάνω», «αυτό που έχω λάβει» (δηλαδή «διδαχή», «παράδοση»). «Πολλοί Καβαλιστές ισχυρίζονται ότι τα δόγματα και οι μέθοδοι τους δόθηκαν στον πρώτο άνθρωπο από Αγγέλους των Ουρανών» (William Westcott Εισαγωγή στην Καβάλα σ. 21).
Η Καμπάλα είναι το σύνολο των προφορικών και γραπτών διδασκαλιών, με τις οποίες Ιουδαίοι νομοδιδάσκαλοι (ραββίνοι) ερμήνευαν τα κείμενα της Πεντάτευχου (Τορά), πιστεύοντας (πρώτον) ότι πίσω από το γράμμα του Μωσαϊκού νόμου, που είναι η ΦΑΝΕΡΗ όψη της θρησκείας για την κατανόηση της απ' τις μάζες του λαού, κρυβόταν μέσα σε αλληγορίες και συμβολισμούς υψηλές φιλοσοφικές και θεολογικές έννοιες και μυστική γνώση, που είναι η ΑΠΟΚΡΥΦΗ όψη της θρησκείας και (δεύτερον), ότι αυτή η μυστική γνώση μπορούσε να κατανοηθεί, κι ερμηνευτεί, μόνο από τους ίδιους, και μόνο με την χρησιμοποίηση ειδικών μεθόδων αποκρυπτογράφησης και ερμηνείας των γραμμάτων, των λέξεων, των στίχων, των φράσεων, των συμβολισμών και του νοήματος του Μωσαϊκού Νόμου.
Ένας σύγχρονος μελετητής της Καμπάλα ο Ziev ben Simeon Halevi, στο βιβλίο του «Ο Δρόμος της Καμπάλα» γράφει: «Για τον Καμπαλιστή, η Βίβλος είναι μία αλληγορία της Ύπαρξης και του Θείου και του Κοσμικού σκοπού του Ανθρώπινου γένους».
Καθώς οι διδασκαλίες της Καμπάλα υπέστησαν την επίδραση πολλών Αιγυπτιακών, Χαλδαϊκών, Περσικών και Βαβυλωνιακών δαιμονολατρικών διδασκαλιών και παραδόσεων, που πήγαζαν κατευθείαν από την αρχαία θρησκεία των Μάγων και τις δοξασίες του Ζαρατούστρα, η εσωτερική (μυστική) θρησκευτική παράδοση των Ιουδαίων νοθεύθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα διάφορα περίπλοκα φιλοσοφικά ιδεολογήματα και τις μυστικές ερμηνείες της Παλαιάς Διαθήκης. Έτσι η Καμπάλα «σε πολλές περιπτώσεις... βρέθηκε σε αντίθεση, η ακόμα και σε σχέση ανοιχτής σύγκρουσης με το επίσημο δόγμα» της Ιουδαϊκής Θρησκείας (Βλ. Στεφ. Ροζάνη «Ο Σύγχρονος Ιουδαϊσμός» Εκδ. «Ελληνικά Γράμματα» 1995, σ. 102).
Οι πρώτες και παλαιότερες μελέτες, που έχουν γραφεί και περιλαμβάνουν τον πυρήνα της μυστικής διδασκαλίας και τα βασικά δόγματα της Καμπάλα είναι η «Σεφέρ Γιετζιράχ» (Sepher Yetzirah), «Το βιβλίο του Σχηματισμού», που αναφέρεται στην δημιουργία του Κόσμου (200 μ.Χ.), και το «Ζοχάρ» (Zohar). «Το Βιβλίο της Λαμπρότητας» (160 μ.Χ). Πολλές άλλες πραγματείες γράφτηκαν κυρίως κατά τους 11o και 12ο αιώνες.

Τεκτονισμός: Το σύγχρονο καταφύγιο της Καμπάλα.
Όπως βεβαιώνει ο διάσημος Αποκρυφιστής, Τέκτονας και Καμπαλιστής Papus (Dr Gerard Encausse) στο βιβλίο του «Αποκρυφισμός - Μύηση στη Μελέτη του Ερμητικού Εσωτερισμού (Εκδ. Γ. Β. Βασδέκη 1992, σ. 238) «η Μασωνία συγκέντρωσε όλες αυτές τις περιπλανώμενες ομάδες αλχημιστών, καμπαλιστών, μυστικιστών και ανθρώπων, που ζητούσαν εκδίκηση...». Ο ίδιος συγγραφέας, σ' ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο «Πραγματεία επί των Απόκρυφων Επιστημών» (Εκδ. «Τετρακτύς» 1991 σ. 104) γράφει: «οι τέκτονες που επιθυμούσαν να κατακτήσουν τους ανώτερους βαθμούς, όφειλαν να εκπαιδευτούν στον Αποκρυφισμό και τη γνώση της Καμπάλα».
Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνει ο Papus και σ’ ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο «Τι οφείλει να γνωρίζει ο Διδάσκαλος Τέκτων» (Εκδ. Aldebaran 1995) στο οποίο γράφει «Οι Τέκτονες που επιθυμούσαν να κατακτήσουν τους ανώτερους βαθμούς, όφειλαν να μαθητεύσουν στον Αποκρυφισμό και στα πρώτα στοιχεία της Καμπάλα» (σ. 29). Στο ίδιο βιβλίο γράφει και τα εξής: «Η Τεκτονική Επιστήμη... αποτελεί μία προσαρμογή της Εβραϊκής Καμπάλα, από την μία μεριά και των Γνωστικών παραδόσεων από την άλλη, που λίγο πολύ τροποποιήθηκαν από τους Ναΐτες» (σ. 7)
Επίσης ο κορυφαίος Αποκρυφιστής, Τέκτονας και Θεόσοφος Carol Leadbeater στο βιβλίο του «Η Μυστική Ιστορία του Τεκτονισμού» (Εκδ. «Τετρακτύς» 1991) γράφει: «Η παράδοση, η οποία έχει επηρεάσει περισσότερο τον σύγχρονο Τεκτονισμό μας, είναι των Ιουδαϊκών Μυστηρίων» (σ. 68) «Στην Καββάλα υπάρχουν πολλά σημεία, που φωτίζουν τις τελετές και τα σύμβολά μας και η μελέτη της Καββαλιστικής φιλοσοφίας είναι ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη για ένα Τέκτονα» (σ. 80). «Ο σκελετός του συστήματος των διδασκαλιών αυτών (Σ.Σ. εννοεί της Καμπάλα) έφθασε και σε μας στο συμβολισμό του Τεκτονισμού... Στην Καμπάλα μπορούμε, ίσως, να βρούμε το μίτο, που θα μας οδηγήσει στην κατανόηση σκοτεινών σημείων των νεοτέρων μας τυπικών» (σ. 81) «Τα Ιουδαϊκά Μυστήρια είναι η πηγή της σημερινής μας παραδόσεως» (σ. 84).      ΠΗΓΗ

ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


«Οι σημερινές απαράδεκτες (Σ.Σ. χθεσινές) δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Iωάννη Μανιάτη για το Καστελόριζο, για την ΑΟΖ και για «διακεκαυμένες ζώνες» δεν εκπλήσσουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ), αλλά το αναγκάζουν να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν αλλά και για αυτά τα οποία προβλέπεται ότι θαακολουθήσουν στο σοβαρό θέμα της εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων στην χώρα μας.

Δεν εκπλήσσουν το ΕΛΛΙΝΥ, γιατί ήδη από καιρό είχε και προφορικά και γραπτά ενημερώσει το ΥΠΕΚΑ ότι η ερασιτεχνική και πολιτικάντικη αντιμετώπισητου θέματος ακολουθούσε λανθασμένη πορεία με χαρακτηριστικά που δενσυμβαδίζουν με τη διεθνή πρακτική όπως:

. Δημιουργία πολυάριθμων επιτροπών και συμβούλων απο δήθεν ειδικούς και κυρίως - μη ειδικούς - που δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
. Διοργανώσεις forum - παρωδιών από πανεπιστημιακούς που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και καταλήγουν να αποτελούν πρωτοτυπία σε όλη την παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία.
. Επιπολαιότητα, καθυστερήσεις, λάθη και προχειρότητα στις προκηρύξεις και δημιουργία των σχετικών φακέλων των διαγωνισμών χωρίς να είναι άμεσα γνωστό το επιτελείο που τους συντάσσει.
. Ανεπίτρεπτη συνεργασία με ιδιωτική πετρελαϊκή εταιρία και κοινή χρήση των Κρατικών ερευνητικών αρχείων, που εμπεδώνουν ένα κλίμα αδιαφάνειας.
. Έλλειψη οιασδήποτε υποδομής στο ΥΠΕΚΑ για να επεξεργασθεί και να συνεργασθεί με τις ξένες εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν.
. Ανεπίτρεπτη επιμονή για την τάχιστη δημιουργία της ΕΔΕΥ Α.Ε με χαρακτηριστικά ΔΕΚΟ στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία με Διοικητικό Συμβούλιο διορισμένο στην πλειοψηφία του από τον ίδιο τον Υφυπουργό.
. Άρνηση συνεργασίας με έμπειρους και δοκιμασμένους επι πολλά χρόνιαεπιστήμονες του πετρελαίου.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι σίγουρο ότι στο εγγύς μέλλον θαπροκύψουν μεταξύ άλλων και οι πιο κάτω δυσκολίες:

. Αδυναμία του ΥΠΕΚΑ να αντιμετωπίσει τα αιτήματα παροχής στοιχείων αλλά και στοιχειώδους συνεργασίας με τις ξένες εταιρίες αφού οι απαιτήσεις είναι πολλές και το Υπουργείο δεν διαθέτει ειδικούς.
. Ενδεχόμενη απαξίωση αυτής της προσπάθειας της χώρας, διότι θα γίνουν εύκολα αντιληπτές από τους επενδυτές οι πρωτογενείς αδυναμίες του Υπουργείου, με αρνητικές συνέπειες για τη δημιουργία πλούτου στη χώρα μας ,το άνοιγμα της έρευνας υδρογονανθράκων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε, ότι η ενεργειακή πολιτική που ακολουθείται στον τομέατης έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων είναι λανθασμένη.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μανιάτη μαζί με ανάλογες ενέργειες που πιο πάνω αναφέραμε, μας απασχολούν ιδιαίτερα και θα επανέλθουμε με περισσότεραστοιχεία σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην αποτροπή χειρότερωνκαταστάσεων.

Σήμερα, όμως, μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η παραμονή του κ. Υφυπουργού σ' αυτή τη θέση θα βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα.»


Για την Δ.Ε του ΕΛΛΙΝΥ

Ο Πρόεδρος
Δρ. Β. Καρκούλιας
Ο Γραμματέας
Λ. Πορτοκαλάκης, M.Sc                          ΠΗΓΗ

Χειμερινή Στρατιωτική Εκπαίδευση Ευελπίδων


Χειμερινή Στρατιωτική Εκπαίδευση Ευελπίδων
  Από την Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, οι Ευέλπιδες εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο της Χειμερινής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης σε αντικείμενα Ατομικής Τακτικής και σε Τακτικές Ασκήσεις Ομάδος και Διμοιρίας, σε συνεργασία με τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού και με την συνδρομή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.               ΠΗΓΗ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: "Έσχατο κατάντημα η αποδοχή του Αγγλικού Δικαίου"

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: "Έσχατο κατάντημα η αποδοχή του Αγγλικού Δικαίου", PDF Εκτύπωση E-mail
Αρθρογραφία - Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012 05:59
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:
"Έσχατο κατάντημα
η αποδοχή του Αγγλικού Δικαίου"

Συνέντευξη στο Περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"
Με λόγο χειμαρρώδη και άποψη επί όλου του φάσματος των θεμάτων που απασχολούν το ελληνικό αλλά και παγκόσμιο γίγνεσθαι, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλά στα Επίκαιρα χωρίς στρογγυλεμένες διατυπώσεις και υπεκφυγές.
Τοποθετείται για την οικονομία και το Μνημόνιο, τα εθνικά θέματα, τους συμμάχους και τους αντιπάλους της Ελλάδας, το πολιτικό σύστημα και τον αγώνα των Ελλήνων για επιβίωση στη ζοφερή περίοδο που διανύουμε.
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στέκεται ιδιαίτερα στον εθνικό ρόλο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία της θα πρέπει να καταστεί ακόμη πιο ενεργός με λόγο προδρομικό και προφητικό, βασισμένη στο αίμα και στα δάκρυα μαρτύρων και ηρώων.
Αν στην Εκκλησία υπάρχει ακτιβισμός, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ διεκδικεί επάξια το χαρακτηρισμό. Αυτό που σίγουρα δεν διεκδικεί είναι πολιτική ορθότητα στην εκφορά του λόγου του.
Σεβασμιότατε, οι Έλληνες υφίστανται πρωτοφανή πίεση από τα αλλεπάλληλα μέτρα του Μνημονίου. Τι εκτιμάτε ότι θα γίνει στη συνέχεια;
Αυτό που με φοβίζει εμένα και με τρομοκρατεί είναι η απομείωσις της πνευματικής μας αριστοκρατικότητος, αυτού του υψίστου δώρου που είχαμε ως έθνος και ως γένος: Να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ηρωισμό και σθένος, και ταυτόχρονα να μην δεχόμεθα ερεθίσματα ξενοφοβίας, ρατσισμού, αντίδρασης στην ετερότητα με λίγα λόγια.
Είναι ανόητο και αφελές να πιστεύουμε στις καλές προθέσεις των εταίρων μας, τη στιγμή που όλοι αυτοί είναι ενεργούμενα στα χέρια των λεγομένων αγορών .
Ταυτόχρονα, νέοι χτυπούν καθημερινά την πόρτα της Μητροπόλεώς μας για να τους βοηθήσουμε να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Είναι πολύ μεγάλη οδύνη για εμάς να βλέπουμε επιστήμονες, πολυτάλαντους ανθρώπους, που κοπίασε η χώρα μας για να τους οικοδομήσει, να τους κτίσει την ψυχή και την καρδιά τους, να θέλουν να φύγουν απ' τη χώρα, απογοητευμένοι από την κακοδαιμονία, την κακοδιαχείριση και γενικότερα την απομείωση των αξιών του ανθρωπίνου βίου.
Τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνει;
Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αναζητήσουμε ένα πολιτικό προσωπικό άσχετα σε ποιο κόμμα θα είναι τεταγμένο που θα υπερασπιστεί την ιδιοπροσωπία της Ελλάδος, την ψυχή της, απέναντι στην καταδολίευση της ελευθερίας μας και στο πικρό γεγονός μιας δουλείας, την οποία, δυστυχώς, εθελόδουλες δυνάμεις εντός της χώρας προσπαθούν να εμπεδώσουν.
Με ποιον τρόπο;
Η πατρίδα μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Θέλετε επειδή η γεωγραφική της θέση είναι πολυσήμαντη Θέλετε επειδή ο Θεός μάς προίκισε ώστε και πολιτισμικά να είμεθα ένας λαός που προσφέρει διηνεκώς Πάντως, η πατρίδα μας έχει τεράστιο πλούτο, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει.
Από τον τουρισμό και τους ενεργειακούς πόρους μέχρι τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή, τους επιστήμονες και την επιχειρηματικότητα.
Αποτελεί έσχατο κατάντημα να αποδεχθούμε σήμερα ως Πολιτεία το αγγλικό Δίκαιο ως Δίκαιο επιλύσεως των διαφορών με τους δανειστές μας, και μία ξένη χώρα, το Λουξεμβούργο, ως χώρα όπου δικαιοδοσιακά θα επιλύονται οι διαφορές.
Τη στάση των εταίρων μας πώς την κρίνετε;
Οι τρεις παγκόσμιες εταιρείες αξιολογήσεως της πιστοληπτικής ικανότητος, η Fitch, η Moody's και η Standard & Poor's, ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο λόμπι ανθρώπων.
Το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι έχει περιέλθει σε συγκεκριμένη ελιτίστικη κοινωνία ανθρώπων. Οι λεγόμενες αγορές έχουν όνομα και επώνυμο.
Είναι εντελώς ανόητο και αφελές να πιστεύουμε στις καλές προθέσεις των εταίρων μας, τη στιγμή που όλοι αυτοί, δυστυχώς, είναι ενεργούμενα και ετεροκίνητα νευρόσπαστα στα χέρια αυτών των λεγομένων αγορών.
Χωρίς να είμαι οικονομολόγος, αλλά ένας απλός πολίτης που προσπαθεί να αξιοποιήσει λίγο το μυαλό του, διερωτώμαι γιατί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανείζει με επιτόκιο 1 % και οι κρατικοί εταίροι μας μας δανείζουν με 5% και 6%.
Αν αυτό δεν αποτελεί τοκογλυφία, τότε τι είναι;
Τι θα μπορούσε να κάνει η χώρα;
Εκβιαζόμεθα, αλλά δεν έχουμε ανάγκη τα δάνεια.
Η χώρα μας θα μπορούσε να έχει μια άλλη οικονομική πολιτική, η οποία να ανακουφίζει τον απλό άνθρωπο. Θα μπορούσε να έχει παίξει διαφορετικά στη σκακιέρα της παγκόσμιας οικονομίας.
Η μικρή Κύπρος διεκδικεί ρόλο διεθνούς παίκτου, ενώ η Ελλάδα δεν τολμά να ορίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της για να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο της.
Ούτε τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας τολμά να δεχθεί.
Μια και το αναφέρετε, είχατε προ καιρού συνάντηση με το Ρώσο πρέσβη. Τι είχατε συζητήσει;
Είχε ζητήσει την κανονική μου άδεια για να επιτελεστούν κάποια μνημόσυνα Ρώσων στο νεκροταφείο της Αναστάσεως και επ' ευκαιρία συζητήσαμε για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να βοηθηθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μου είχε δηλώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πάντοτε θα ήθελε να έχει μια διέξοδο στη Μεσόγειο και, βέβαια, φυσικός σύμμαχος της είναι η ορθόδοξη ομόδοξη χώρα της Ελλάδος.
Αναφερόταν σε συγκεκριμένη πρόταση προς την ελληνική Πολιτεία, να υπάρξει παραχώρηση κάποιας ναυτικής βάσεως στο Αιγαίο, εξέλιξη που θα βοηθούσε και στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής με καλύτερους όρους.
Με αφορμή την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου και τη συνεργασία της με το Ισραήλ, έχει ανοίξει συζήτηση για το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί ένας άξονας, ενεργειακός αλλά και αμυντικός, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, κάτι που, δεδομένων των δυσχερειών που έχουμε, αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα...
Έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές ενάντια στο διεθνή σιωνισμό, ο οποίος, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με τον απλό Εβραίο Ισραηλίτη.
Ο διεθνής σιωνισμός είναι μια στρέβλωση και της θρησκευτικής αντιλήψεως του Ιουδαϊσμού αλλά και της εθνικής του ιδιοπροσωπίας.
Γι' αυτό, ακριβώς το λόγο και οι λεγόμενοι ορθόδοξοι Εβραίοι αντιτίθενται στην αντίληψη του διεθνούς σιωνισμού, που αντιλαμβάνεται τον κόσμο σαν μία παλαίστρα για το μεγάλο κατόρθωμα της επιβολής παγκόσμιας κυβέρνησης και της υποταγής του κόσμου σε μια τέτοια φασιστική αντίληψη.
Η σύμπραξις της χώρας μας με οποιοδήποτε κράτος της περιοχής θεωρώ ότι είναι επ' ωφελεία όλων. Αν η πατρίδα μας αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητες που έχει και συνεργαστεί με κράτη της λεκάνης της Μεσογείου, αυτό θα είναι πολύ θετικό και θα ανοίξει δρόμους για την οικονομική της ανέλιξη.
Χρειάζεται, όμως, πολιτικό σθένος, όραμα και, φυσικά, να απαγκιστρωθούμε από τις όποιες αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Λόγω της θέσης και του λειτουργήματός σας έρχεστε σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, που περνά ιδιαίτερα δύσκολα αυτή την εποχή. Τι σας λένε;
Η Εκκλησία δεν είναι υπουργείο Οικονομικών ούτε υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.
Η Εκκλησία έχει ένα διαχρονικό ρόλο, να κηρύσσει Ιησούν Χριστόν και Αυτόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα και να προσφέρει διέξοδο από τη φθορά και το θάνατο. Να δίνει, δηλαδή, το μήνυμα της Αναστάσεως.
Αυτό είναι η Εκκλησία του Χριστού. Η Εκκλησία, όμως, ταυτόχρονα, είναι κοινωνία ανθρώπων.
Συνεπώς, είναι δυνατόν εγώ να είμαι ευτυχής και το άλλο μέλος του ιδίου σώματος να είναι δυστυχισμένο.
Εκ του γεγονότος, λοιπόν, της αγάπης, που πρέπει να αποτελεί την ουσιώδη ενότητα και την αληθή ενότητα των μελών του σώματος της Εκκλησίας στην οποία ανήκουμε όλοι με κεφαλή τον Χριστόν, η Εκκλησία προσφέρει κοινωνικό έργο πολύ μεγάλης αξίας και εμβέλειας, χωρίς καμία διάκριση προσώπων λόγω θρησκευτικής αντίληψης, κομματικής ταυτότητος, εθνοτικής καταγωγής κ.λπ.
Η Μητρόπολις μας, παρά το μικρό της μέγεθος, προσπαθεί να φανεί αντάξια αυτού του ιερού σκοπού της αγάπης προς κάθε άνθρωπο.
Καθημερινά μοιράζουμε 3.500 μερίδες φαγητό στα τριάντα συσσίτια της Μητροπόλεως που στηρίζονται από τους εθελοντάς και τις εθελόντριες.
Θέλω να τους εκφράσω για πολλοστή φορά την απέραντη ευγνωμοσύνη μας. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται κάτω από τη διαδικασία του νεοπτωχισμού και υποφέρουν πραγματικά.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι αδελφοί μας, οι οποίοι είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αισθάνονται μια βαθιά πληγή, μια βαθιά θλίψη, γιατί η Ρωμιοσύνη τους, η λεβεντιά τους, το σθένος τους, η καρδιά τους, η δύναμή τους υφίστανται αυτή την αγρία επίθεση που δεν έχει να κάνει μόνο με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά και με την αποσύνθεση της ικμάδας τους, με τη βαθιά απαισιοδοξία που πλέον κυβερνά τις καρδιές τους.
Το χαμόγελο τους πια δεν υπάρχει ή δεν είναι εκείνο που ήταν.
Η ανεμελιά τους, η ξεγνοιασιά τους, η έξω ψυχή , που λέγανε, του Έλληνα, η έξω καρδιά λείπουν.
Όλοι προσπαθούν να ζήσουν χωρίς εκείνη την ευρωστία της ψυχής που είχαν κατά το παρελθόν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που υφίσταται σήμερα ο Έλληνας.
Σε τι επίπεδο θρησκευτικότητας και πνευματικότητας βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες συγκριτικά με παλαιότερες περιόδους;
Η απομείωσις των ηθικών αξιών πολλές φορές είναι συνάρτηση και της οικονομικής κρίσεως.
Διότι η πενία του σώματος οδηγεί κάποτε όχι πάντοτε και στην πενία της ψυχής. Ταυτόχρονα, η αποδοχή ότι υπάρχει στη χώρα ατιμωρησία, ένα σύστημα που προήγαγε τη διαφθορά και το έγκλημα του λευκού κολάρου όπως λέγεται, μοιραία μπορεί να επιφέρει την άμβλυνση της συνειδήσεως και πολλές φορές την προσπάθεια να ταυτιστούμε με παραβατικές συμπεριφορές.
Από την άλλη, βέβαια, πλευρά, σε αυτή την καταιγίδα αναζητά κανείς και κάποιο αποκούμπι. Και το μόνο πνευματικό, ουσιαστικό και δυναμικό καταφύγιο της ψυχής είναι η κοινωνία της με τον Θεό.
Γιατί ο Θεός είναι ο Πατέρας, η αγκαλιά η ανοιχτή, που μπορεί να ζεστάνει και να περιθάλψει κάθε άνθρωπο, όπως ο ίδιος ο Χριστός το λέει: Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς. Άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και ευρή σετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών (Ματθ. ια' 28 29).
Άρα, λοιπόν, η Εκκλησία έχει αυτή τη δυνατότητα, τη δυναμική, διαχρονικά, διιστορικά, να γίνεται αγκαλιά για να σκεπάζει τον πληγωμένο άνθρωπο, τον πονεμένο, τον κατατρεγμένο, τον άνθρωπο που αισθάνεται ανέστιος, ανίσχυρος και αδύναμος.
Αρκεί να αρνηθεί την αυτοθέωσή του και την αυτοδικαίωσή του και, κυρίως, τη μίμηση αισχρών και γελοίων και ευτελών προτύπων τα οποία δυστυχώς προβάλλονται μέσα και από το πολιτικό σύστημα.
Πέραν των επιμέρους δράσεων Μητροπόλεων και ιεραρχών, τη συνολική παρουσία και δράση της Ελλαδικής Εκκλησίας πώς τη βλέπετε;
Θα ήθελα μία Εκκλησία η οποία να εδράζεται επάνω στα αίματα και στους τάφους των μαρτύρων και των ηρώων της πολύ πιο δυναμικά.
Θα ήθελα να αρθρώνει ένα λόγο προδρομικό και προφητικό. Πιο έντονο. Και θα ήθελα να έβλεπα μια Εκκλησία η οποία θα ανελάμβανε σταυροφορία για να επανακτήσουμε πράγματα, αξίες, καταστάσεις, πρότυπα.
Σε εθνικό επίπεδο, αλλά με παγκόσμια ματιά. Ο χριστιανικός λόγος είναι παγκόσμιος. Ο ελληνικός λόγος, επίσης.
Η Εκκλησία δεν είναι κόμμα, είναι όλον: Δεν μπορεί να έχει κομματική ταυτότητα ούτε να διατυπώνει στενό πολιτικό λόγο, αλλά λόγο ουσιώδη για να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τον εαυτό μας σε μια χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και παράλληλα στερεώθηκε από το αίμα και τα δάκρυα μαρτύρων και ηρώων.
Μην ξεχνάμε ότι πεντακόσια χρόνια σκλαβιάς δεν έκαμψαν το φρόνημα των Ελλήνων, το οποίο διατηρήθηκε αδιάπτωτο και αγέρωχο, γιατί πίστευαν βαθιά στην πατρίδα και στον Θεόν τους.