Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αποφοίτηση Αξιωματικών Σπουδαστών της Σχολής Τηλεπικοινωνιών Αξιωματικών Διαβιβάσεων


Αποφοίτηση Αξιωματικών Σπουδαστών της Σχολής Τηλεπικοινωνιών Αξιωματικών Διαβιβάσεων
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Διαβιβάσεων  η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ΧΧΙΧ Εκπαιδευτικής Σειράς Σχολής Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων (ΣΤΗΑΔ).
Η ΣΤΗΑΔ, από το έτος ιδρύσεώς της το 1958, παρέχει  ανώτατη επιστημονική εκπαίδευση μεταπτυχιακού επιπέδου, σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (Διαβιβάσεις, Τεχνικό Σώμα), καθώς και σε Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έτος 1983 χαρακτηρίστηκε ως Σχολή Ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα σπουδών της με αντικείμενα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής, πλήρως εναρμονισμένα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των ΕΔ.
Η επιλογή των σπουδαστών γίνεται κατόπιν εισιτηρίων εξετάσεων που προκηρύσσονται κάθε δύο χρόνια, ενώ η διάρκεια φοίτησης στην Σχολή ανέρχεται στα 2 έτη (4 εξάμηνα).
Από την ίδρυση της ΣΤΗΑΔ μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει 366 Αξιωματικοί των Διαβιβάσεων των ΔΒ, 15 του Τεχνικού, 2 του Πυροβολικού και 3 του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς (9 Διαβιβάσεων και 1 Τεχνικού) επιδόθηκαν από τον Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: