Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Της έκλεισαν τα μικρόφωνα μόλις την άκουσαν να μιλάει για τον Χριστό!



Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2006, ήταν η ημέρα της τελετής της αποφοίτησης των μαθητών του Foothill High School στο Henderson της Nevada των ΗΠΑ.
Η τελετή θα λάμβανε χώρα στο ξενοδοχείο ‘Orleans Hotel and Casino’ στο Las Vegas, όπου όπως κάθε χρόνο, είχαν μαζευτεί 400 απόφοιτοι με τις οικογένειές του.

Η 18χρονη αριστούχος απόφοιτος Brittany McComb, είχε εκλεχτεί από την Επιτροπή του Σχολείου να εκφωνήσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του σχολείου η ομιλία έπρεπε να ελεγχθεί από την διεύθυνση του Σχολείου για να εγκριθεί.

Στους ανθρώπους της διεύθυνσης όμως δεν άρεσε η ομιλία της Brittany, καθώς σε αυτήν υπήρχαν αναφορές στην Βίβλο και στον Χριστό και για αυτό λογόκριναν το περιεχόμενο της ομιλίας, αφαιρώντας όλες τις επίμαχες αναφορές στην Βίβλο, καθώς και τις απρεπείς λέξεις «Κύριος» και «Χριστός».

Η McComb δεν φάνηκε να συμμορφώνεται με «τας υποδείξεις» θεωρώντας ότι καταργείται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής της και άρχισε να μιλάει μπροστά στους 400συμμαθητές της, τις οικογένειές τους και το προσωπικό του Σχολείου με βάση την αρχική και μη λογοκριμένη ομιλία της, κάνοντας αναφορές στο πως η πίστη της την βοήθησε να φτάσει στην επιτυχία της.
Οι άνθρωποι της διεύθυνσης του σχολείου «πειράχτηκαν» που η Brittany δεν τους άκουσε και αντέδρασαν αμέσως κλείνοντας το μικρόφωνο, παρόλο που η ομιλία της έφτανε στο τέλος. Αν και το πλήθος των μαθητών άρχισε να τους γιουχάρει άγρια εκείνοι δεν πτοήθηκαν και δεν δέχτηκαν να τελειώσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία της η McComb.
Κάποιοι δικηγόροι προθυμοποιήθηκαν να πάνε το θέμα στα Δικαστήρια για λογαριασμό της Brittany, υποστηρίζοντας ότι η Διεύθυνση του Σχολείου παραβίασε την ελευθερία του λόγου που βασιζόταν στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της αριστούχου μαθήτριας.
"Η υπόθεση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της κουλτούρας του «πολιτικά ορθού» (politically correct) που επιβάλλει σιωπή στους χριστιανούς προκειμένου να μην προσβληθούν οι πεποιθήσεις των «άλλων» δήλωσε ο John W. Whitehead, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικής νομικής εταιρίας The Rutherford Institute’.
Brittany McComb με την αξία της κέρδισε το δικαίωμα να εκφωνήσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο και είχε το συνταγματικό δικαίωμα να μιλήσει ελεύθερα για τα πρόσωπα και τους παράγοντες που συντέλεσαν στην επιτυχία της, είτε είναι η οικογένειά της, είτε οι φίλοι της είτε η πίστη της στον Ιησού Χριστό".
Πρωτόδικα το U.S. District Court της Nevada δικαίωσε την McComb και το Σχολείο άσκησε έφεση. Τον Μάρτιο του 2009, το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο Ninth Circuit Court of Appeals πήρε άλλη θέση και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Το Rutherford Institute πήγε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (U.S. Supreme Court).
Πριν λίγες ημέρες, στις 17 Νοεμβρίου 2009, το Ανώτατο Δικαστήριο, αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση τερματίζοντας τον δικαστικό αγώνα της Brittany. “Αυτή είναι μία κακή ημέρα για την ελευθερία" δήλωσε ο John W. Whitehead. "Όταν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θεωρεί σοβαρό να ασχοληθεί με την υπόθεση, τότε οι ελευθερίες μας βρίσκονται σε κίνδυνο. Τέτοια λογοκρισία και διάκριση δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην Αμερική" κατέληξε.
(Καλά που ζεις εσύ καημένε;)

Πηγές:
Δείτε το βίντεο με τον - λογοκριμένο - αποχαιρετιστήριο λόγο της Brittany

Δείτε το βίντεο με ρεπορτάζ από το κανάλι FOX.

Δεν υπάρχουν σχόλια: