Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΤΑ «ΠΕΡΙΦΗΜΑ» ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ… ΜΗΧΑΝΕΣ!!!


130820141051517978488Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα περίφημα τουρκικά άρματα μάχης, Altay, που έχουν ονομαστεί και «εθνικά άρματα μάχης», έμειναν χωρίς motor, όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, προσθέτοντας άλλο ένα σοβαρό πονοκέφαλο στην ηγεσία του τουρκικού υπουργού Άμυνας.
maxresdefault
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ, τα πολυδιαφημιζόμενα τουρκικά άρματα μάχης, Altay, μετά το εμπάργκο που επέβαλλε την Τουρκία η αυστριακή φίρμα AVL, που κατασκευάζει τα motor και τα ανταλλακτικά για το σύστημα εκκίνησης τους, έμειναν κυριολεκτικά χωρίς μηχανές.
Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, καθώς τα πολεμικά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Γι’ αυτό και απευθύνθηκε εσπευσμένα στην τουρκική φίρμα Tümosan, μια φίρμα που κατασκευάζει μηχανές για…τρακτέρ, να προχωρήσει στην κατασκευή μηχανών για τα άρματα μάχης σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει το σοβαρό αυτό κενό. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να γίνει, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη ειδίκευση από την τουρκική εταιρεία και δεν είναι καθόλου σίγουρο η δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης.
Το άσχημο για τους Τούρκους είναι πως καμία άλλη εταιρεία δεν κατασκευάζει τα ειδικά μοτόρ για τα τουρκικά άρματα μάχης Altay και έτσι το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr                                                                                                      ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: