Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-Έρανος υπέρ της Τουρκίας στη Θράκη!


dgsdfΝέο προκλητικό «κάλεσμα» από το προξενείο της Κομοτηνής
Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας 

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πρόκληση, που καταδεικνύει και τον απώτερο στόχο της Τουρκίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη δυτική Θράκη, προέβη το προξενείο της Κομοτηνής.

Κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να εισφέρουν από το υστέρημά τους χρήματα με στόχο να ενισχυθεί η κρατική διαστημική υπηρεσία της Τουρκίας και να υλοποιηθεί ο στόχος του Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή στο Διάστημα έως το 2023.
Είναι προφανές ότι η συλλογή χρημάτων είναι προσχηματική. Το προξενείο της Κομοτηνής, που παίζει ύπουλο ρόλο στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αγκυρα, επιχειρεί να «βαφτίσει» τη μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική» και εγείρει αξιώσεις για εδαφική ανεξαρτησία.

Χρησιμοποιεί μάλιστα τουρκικούς θύλακες εντός της μειονότητας, που λαμβάνουν γραμμή απευθείας από τη ΜΙΤ.
Ο έρανος έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στο twitter και γίνεται δήθεν με αφορμή το Ραμαζάνι, που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

«Σε αυτό το Ραμαζάνι με τη θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την ιπτάμενη τουρκική νεολαία… Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην τουρκική υπηρεσία αεροπορίας» τονίζεται στην ανάρτηση. Μάλιστα παρατίθενται και οι λογαριασμοί όπου μπορούν να κατατίθενται χρήματα, με τη Ziraat Bank να έχει σημαίνοντα ρόλο.
Στην πρόκληση υπήρξε αντίδραση από τους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι όμως επισήμως από το ελληνικό κράτος. Υποστήριξαν ότι στο Ραμαζάνι είναι έθιμο να δίδονται χρήματα σε φτωχές οικογένειες και όχι σε κρατικές υπηρεσίες, και μάλιστα της Τουρκίας. «Ντροπή… Μόνο ντροπή. Εάν δοθούν χρήματα έστω και ένα ευρώ, γι’ αυτόν τον λόγο, τότε είναι επίσημη δωρεά στο τουρκικό κράτος» έγραψε οργισμένος ένας μουσουλμάνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

olympia                                                                      
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: