Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Αλβανία: Φασιστικές μεθόδους ακολουθεί ο δήμαρχος Χιμάρας



Η πρόσκληση του Δήμου Χιμάρας σε "συζήτηση" για το γκρέμισμα των σπιτιών της ελληνικής μειονότητας!!
Είχε προαναγγελθεί στις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης ότι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χιμάρας για να ψηφίσουν για την κατεδάφιση οικιών οικογενειών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Χιμάρα, στη γη στην οποία γεννήθηκαν οι Έλληνες και στην οποία δημιούργησαν με κόπο γενεών.
Από τη συγκέντρωση των πολιτών και του δημοτικού συμβουλίου  της Χιμάρας σε εστιατόριο της περιοχής για να "νομιμοποιήσει" το γκρέμισμα των σπιτιών των Ελλήνων της Χιμάρας
Το δημοτικό συμβούλιο, για να έχει την κατ’ επίφαση «λαϊκή συνεδρίαση» προγραμματίσθηκε να γίνει στο Πανόρμο (Palermo) στο εστιατόριο της περιοχής, στις 10 η ώρα το πρωί, πρωτοστατούντος του προσφάτως στερηθέντος την ελληνική υπηκοότητα δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο ( που στον προεκλογικό του αγώνα έβγαζε αφίσες  με ως «Γιώργος Γκόρος, δήμαρχος Χιμάρας» και τελικά αποδείχθηκε  ένας εξωμότης της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, αιχμάλωτος της πολιτικής των εφήμερων αξιωμάτων της αλβανικής κυβέρνησης.
 
Το αποτέλεσμα όμως ήταν απρόσμενο. 
Εν μέσω καλοκαιριού, όπου ο «λαός κάνει τα μπάνια του» υπήρξε μια σύσσωμη αντίδραση από τους βορειοηπειρώτες  που ξεσηκώθηκαν, ακόμη μία φορά. 

Ματαίωσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε σκοπό την αρπαγή των περιουσιών τους και το γκρέμισμα των σπιτιών τους, προκειμένου να τα «χορηγήσει» η ανθελληνική κυβέρνηση του εθνικοσοσια-ληστή Έντι Ράμα και του προδότη του ελληνισμού Γκέργκι Γκόρο,  σε Αλβανούς προσκείμενους στο Ισλάμ για να αποκόψει τον χριστιανισμό  και τον ελληνισμό από τα τουριστικά φιλέτα της Αλβανίας.
Η συνεδρίαση ματαιώθηκε, αλλά το θέμα δεν έσβησε,  βρίσκεται σε εξέλιξη,  ας βρίσκεται σε εγρήγορση η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.
Μια σαφής εντύπωση στο Facebook: «Γιατί να αποφασίζει ο Δήμος Χιμάρας, αυτός τα έχτιζε εδώ και αιώνες; Αντί να είναι στο πλευρό τους είναι κόντρα. Έλεος. Αυτός είναι Φασισμός! (τα στοιχεία του σχολιαστή βρίσκονται στο Βαλκανικό Περισκόπιο)
The Hellenic Information Team                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: