Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αντετοκούμπο. Προτίμησε τα δολλάρια από το εθνόσημο



Ο Greek Freak όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ. Ο νεαρός που πρόβαλε το προσωπείο του κατατρεγμένου που βίωσε απόρριψη και δυσκολίες όντως έγχρωμος σε μια χώρα λευκών που όμως δεν ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε.
Προτίμησε να δώσει προτεραιότητα στα δολάρια που του έχουν απλώσει στα πόδια οι Αμερικάνοι του NBA και οι Milwakee Bucks από το υπερασπιστεί το εθνόσημο της χώρας που του άνοιξε την αγκαλιά και του έδωσε χαρτιά Έλληνα πολίτη.
Χθες Σάββατο έγινε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν εδώ και μερικές μέρες. Η προετοιμασία της Εθνικής βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ο Αντετοκούνμπο άφαντος. Πονάει το γόνατο, έλεγε. Όμως την περασμένη εβδομάδα δεν δίστασε να μεταβεί στη Σανγκάη σε εκδήλωση περί μπάσκετ. Τα τσέπωσε από εκεί. Μπροστά στα φράγκα τι να σου κάνει ο… πόνος.
Ενδεχομένως να ήταν πιο αντρίκιο αν από τις αρχές Ιουλίου όταν συγκεντρώθηκε η Εθνική ομάδα να δήλωνε αδυναμία και όχι οι διεθνείς μας και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Μίσσας να τον περιμένουν σαν την Πηνελόπη.
Αρκεί να θυμίσουμε ότι διάφορα… γατάκια όπως ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ και ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι με δεκαετίες στο NBA έπαιζαν στις εθνικές τους ομάδες μέχρι τα 40 τους. Κι ας είχαν γίνει ζάπλουτοι.
Κι ας μην δεχόντουσαν χρήματα από τις Ομοσπονδίες των χωρών τους για να σπαταλούν το καλοκαίρι τους στην Ευρώπη. Έπαιζαν γιατί ο μεν πρώτος ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του και ο μεν δεύτερος τη μάνα του και τη χώρα που πέρασε τα παιδικά του χρόνια.
periergo.com           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ          ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: