Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Οι ήρωες πετάνε με "Πετζετέλ"!

Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Οι ήρωες πετάνε με "Πετζετέλ"!
ΕΛΛΑΔΑΣΩΜ.ΑΣΦ.






Την ώρα που τα "Καναντέρ" βρίσκονταν καθηλωμένα στο έδαφος, οι πιλότοι των "Πετζετέλ" έσωζαν κόσμο και περιουσίες από τις καταστροφικές φωτιές. 

Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία τα αεροσκάφη "Πετζετέλ" συμπλήρωσαν συνολικά μέχρι τέλος Αυγούστου 1315,8 ώρες πτήσης, την ώρα που τα Καναντέρ, τόσο τα CL-215 όσο και τα CL-415 πέταξαν συνολικά 1019 ώρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα "Πετζετέλ" εκτέλεσαν 708 εξόδους συνολικά, την ώρα που και οι δυο τύποι "Καναντέρ" έκαναν 370 εξόδους.

Πίσω από τους αριθμούς και τις συγκρίσεις, βρίσκονται βέβαια οι προσπάθειες ανθρώπων που πετούν όλους τους τύπους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, και έδωσαν μάχη με το χρόνο και τις φλόγες με όλη τους την ψυχή.
Δείτε τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΓΕΑ
Η προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας βέβαια, δεν σταματάει εκεί. 

Στο πλαίσιο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση διέθεσε τα εξής: 

1. Αεροδιακομιδές


Εκτελέστηκαν 88 αποστολές Αεροδιακομιδών με αεροσκάφη C-130, C-27J και GV καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, ΑΒ-212, συμπληρώνοντας 212,7 ώρες πτήσης, μεταφέροντας 139 ασθενείς.
Από αυτές, 1 αποστολή ήταν μεταφοράς μοσχεύματος. 

2. Έρευνα-Διάσωση


Εκτελέστηκαν 11 αποστολές Έρευνας - Διάσωσης με ελικόπτερα Super Puma και AΒ-205, συμπληρώνοντας 21,7 ώρες πτήσης. 

3. Αεροπυρόσβεση – Επιτήρηση - Υποστήριξη


Για την κατάσβεση πυρκαγιών και επιτήρησης, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ CL-215, CL-415 και PZL, εκτέλεσαν 609 εξόδους συμπληρώνοντας 1389,9 ώρες πτήσης. 

Η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε επίσης:
- για επιτήρηση δασών 607 άτομα προσωπικό και 277 οχήματα (Jeep). 
- για υποστήριξη δασοπυρόσβεσης στις περιοχές Κάλαμος, Ζάκυνθος, Καστέλλι Ηρακλείου και Καπανδρίτι 59 άτομα προσωπικό, 3 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1 υδροφόρα, 1 γεωπροωθητής και 2 ισοπεδωτές γαιών. 
ΠΗΓΗ:http://www.armyvoice.gr/2017/09/pirosvestika-aeroskafi-i-iroes-petane-me-petzetel.html             
 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: