Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Artemis Strike: To defenceline στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που είχε ως ...εχθρό την Τουρκία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)



Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή τακτικών και τεχνικών εφαρμογών για τον εντοπισμό αεροπορικών απειλών και την καταστροφή αυτών σε ένα ρεαλιστικό σενάριο. Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή τακτικών και τεχνικών εφαρμογών για τον εντοπισμό αεροπορικών απειλών και την καταστροφή αυτών σε ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Ρεπορτάζ: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 η τελική φάση της άσκησης ARTEMIS STRIKE 2017 με συμμέτοχη των χωρών Γερμανίας και Αμερικής, στo πλαίσιo της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η ιδιαιτερότητα της άσκησης, είχε να κάνει με την εχθρική απεικόνιση, η οποία παρέπεμπε ευθέως στην Τουρκία!
DSC 0091
DSC 0166
Η Άσκηση διήρκησε από τις 2 έως 9 Νοέμβριου οπού δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστούν σενάρια αεράμυνας στο Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI) με συστοιχίες πυραύλων Patriot και Stinger, ενώ το Defenceline.gr είχε την δυνατότητα να την παρακολουθήσει από κοντά.
DSC 0140
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της Γερμανίας με 650 στρατιώτες και με την συμμετοχή Αμερικανικών στρατευμάτων με πάνω 250 στρατιώτες.
Κατά την διάρκεια των βολών δοκιμάστηκαν συστήματα εδάφους αέρος μικρής και μεσαίας εμβέλειας.
DSC 0277
DSC 0215
Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή τακτικών και τεχνικών εφαρμογών για τον εντοπισμό αεροπορικών απειλών και την καταστροφή αυτών σε ένα ρεαλιστικό σενάριο.
DSC 0243
Στην Άσκηση Παραβρέθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής οπού σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τον Στρατηγό των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης Ben Hodges καθώς και από τον Γερμανό Ταξίαρχο Michael Gschobmann εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των συμμαχικών δυνάμεων, στέλνοντας το μήνυμα πως «είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε οποιαδήποτε αποστολή».
DSC 0398
Το Defenceline.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δύο ανώτατους Αξιωματικούς της Συμμαχίας, για τις εξελίξεις με την γείτονα χώρα και την πρόθεσή της να αποκτήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 από την Ρωσία. Στο ερώτημα, για το πως αξιολογείται αυτή η κίνηση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία είναι μέλος της Συμμαχίας, ο Commanding General Lt. Gen Ben Hodges μας απάντησε: «Η Τουρκία πάντα ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ. Κάθε χώρα παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με τα συστήματα που θα αποκτήσει. Βέβαια δεν γνωρίζω αν η απόφαση αυτή είναι η τελική ,οπότε δεν μπορώ να υποθέσω ποια θα είναι η έκβαση. Αυτό που είναι σημαντικό να τονιστεί είναι ότι όλοι εμείς είμαστε σύμμαχοι, η ποιο επιτυχημένη συμμαχία στην Ιστορία του Κόσμου. Μένουμε ενωμένοι με όλα τα μέσα».
DSC 0495
Στο ερώτημά μας, προς τον Brig.Gen. Michael Gschobmann(Luftwaffe), για τις δυνατότητες των πυραυλικών συστημάτων της Συμμαχίας ενάντια στα μαχητικά 5ης γενιάς, η απάντηση είχε ως εξής: «Πιστεύω ότι με τον συνδυασμό και την ποικιλία αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουμε όχι μόνο της 5ης αλλά ακόμα και της 6ης γενιάς των αεροσκαφών θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε».
DSC 0427
Ο συνεργάτης του Defenceline.gr Νίκος Τριανταφυλλίδης, με προσωπικό των Αμερικανικών ΕΔ που συμμετείχαν στην άσκηση.                                                                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: