Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην Αλεξανδρούπολη ο Στρατηγός Καμπάς


Στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην Αλεξανδρούπολη ο Στρατηγός Καμπάς
ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2018 εψάλει ο Όρθρος και στην συνεχεία τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου  Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου


Ο εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα παρουσία: πολιτικών , στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Άξιο αναφοράς η παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού , Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά (γνωστός για τους ιδιαίτερους δεσμούς και την αγάπη του για την περιοχή)
Αμέσως μετά το πέρας του Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναό μετέβησαν όλο το εκκλησίασμα με λιτανεία στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως.
Στο λιμάνι ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευλόγησε και αγίασε τα ύδατα με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και περίπου 20 θαρραλέοι κολυμβητές αψήφισαν τα κρύα νερά του λιμανιού και βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό.
Νικητής ήταν ο Ουζούνης Σωτήριος



Η Στρατιωτική Μουσική  έδωσε το παρών στο άγημα καθώς και στην Λιτανεία μαζί με τους Αστυνομικούς της Αλεξανδρουπολης και το τμήμα των Προσκόπων και  Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρουπολης


ΠΗΓΗ: https://radiomax.gr          
  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: