Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΡΩΣΙΑ: Εβραϊκής καταγωγής υποψήφια πρόεδρος κοροϊδεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία


                          
Η Ksenia Sobchak, (Ξένια Σομπτσάκ) η πάμπλουτη εβραϊκής καταγωγής τηλεπαρουσιάστρια και τηλεπερσόνα της ρωσικής τηλεόρασης (η αποκαλούμενη και "Πάρις Χίλτον της Ρωσίας"), "ακτιβίστρια" της αντιπολίτευσης, που εσχάτως δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας, προφανώς διασκεδάζει με το να κοροϊδεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ένα βίντεο για το Νέο Έτος παρουσιάζεται να χορεύει μπροστά από μια Ρωσική Εκκλησία.

Το βίντεο δείχνει την Sobchak να χορεύει, προφανώς μεθυσμένη, μπροστά από μια Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με δύο άνδρες, και η περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο να λέει: "Οι Pussy Riot δεν είναι πια αυτές που ήταν παλιότερα".


Το 2012 τα μέλη του «φεμινιστικού μουσικού γκρουπ» Pussy Riot, συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό και έμειναν στη φυλακή για δύο χρόνια, καθώς εισέβαλαν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρα, εν ώρα λειτουργίας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους «χορεύοντας» και «τραγουδώντας», δηλαδή βωμολοχώντας και εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του Πούτιν, του Πατριάρχη Κύριλλου, του Χριστού και της Παναγίας και κάνοντας χειρονομίες προς τους πιστούς.
[σημείωση: Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός του Χριστού του Σωτήρα στη Μόσχα κατεδαφίστηκε το 1931 από τους μπολσεβίκους κατά τη διάρκεια των διωγμών των Χριστιανών υπό τους Στάλιν και Kaganovich. Ήταν ο ωραιότερος καθεδρικός ναός σε όλη τη Ρωσία. Μετά την πτώση του κομμουνισμού, με την βοήθεια ιδιωτικών δωρεών ο ιστορικός καθεδρικός ναός ξαναχτίστηκε] (για pussy riot δες εδώ κι εδώ).

Η Sobchak (που παλαιότερα, πριν βάλει γυαλιά και προβάλει το "σοβαρό προφίλ" επίδονταν σε πορνοφωταγραφήσεις) πρόσφατα εμφανίστηκε ως ορθόδοξος ιερέας.
Όσον αφορά το πολιτικό της "πρόγραμμα", η Sobchak λέει ότι είναι μια υποψήφια "εναντίον όλων", θέλει να επιτρέψει τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, υποστηρίζει την οικονομικό φιλελευθερισμό, υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Γνωρίζοντας τις πιθανές αρνητικές συνέπειες λόγω της συμπεριφοράς της, η Sobchack δήλωσε ότι σε περίπτωση «πολιτικής δίωξης», μπορεί να μετακομίσει στο Λονδίνο ή στο Ισραήλ.
ΚΟ: Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της Σομπτσάκ, Anatoly Sobchak, καθηγητής νομικής και πρώην δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, (που πέθανε το 2000 και πιθανόν να τον δηλητηριάσανε), θεωρείται ότι υπήρξε ένας από τους πολιτικούς μέντορες του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Dmitry Medvedev (στην φωτογραφία ο Πούτιν στην κηδεία του μαζί με τη χήρα και την λεγάμενη). Όταν, λίγο πριν τον θάνατό του αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, ο Πούτιν τον βοήθησε να διαφύγει για την Γαλλία. Η Σομπτσάκ, επίσης, έχει πει ότι θα διώξει την μούμια του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία, ενώ έχει δηλώσει «πατριώτισσα» και - κρατηθείτε- «εθνικίστρια». 

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ
                        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: