Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκικός χάρτης του 1933 αποδεικνύει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά! (ΦΩΤΟ)


Τουρκικός χάρτης του 1933 αποδεικνύει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά! (ΦΩΤΟ)
Ένας απόρρητος τουρκικός χάρτης του 1933 αποδεικνύει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, όμως η Τουρκία ακόμα διεκδικεί τα ελληνικά νησιά συνεχίζοντας της καθημερινές προκλήσεις στης στο Αιγαίο μέσω θαλάσσης και αέρος.
Όλα ξεκίνησαν από την κρίση των Ιμίων τα Χριστούγεννα του 1995, μια κρίση που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πολεμική αναμέτρηση Ελλάδα και Τουρκία, όμως 53 χρόνια μετά και δεν βγήκε κερδισμένη ούτε η Τουρκία, που ισχυριζόταν ότι τα Ίμια της ανήκουν, ούτε η Ελλάδα η οποία αναγκάστηκε να αποσύρει τους στρατιώτες της, και να χάσουν την ζωή του τρεις Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού νταυτικού.
Ο χάρτης αυτός δεν είναι ο μοναδικός καθώς υπάρχει και πιο πρόσφατος, αυτός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας του 1994, όπου τα Ίμια αναφέρονται με το ελληνικό τους όνομα Limnia (=Λίμνια) αλλά και «N. Zouka» όως είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή», σε παλιότερο άρθρο της.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η άσκηση κυριαρχίας επί των Ιμίων από την Ελλάδα αδιαλείπτως από το 1947 υπήρξε έμπρακτη και ειρηνική, χωρίς η Τουρκία να την αμφισβητήσει μέχρι την κρίση του 1996.
σ
δ

https://www.thepressroom.gr/ellada/toyrkikos-chartes-toy-1933-apodeiknyei-oti-ta-imia-einai-ellenika-photo
Bookmark and Share                    
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: